20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Преносимата еспресо машина Offroad Coffee: истинско кафе навсякъде

Не знаем за вас, но ние сме тотални кафе маниаци. И обожаваме еспресо. Често, като скитаме по горите, ходим по състезания или къмпинги, няма откъде да си набавим приятно и ухаещо кафе еспресо. Е, поне не до скоро, докато не попаднахме на Сашо и неговата преносима еспресо машина Offroad Coffee.

Александър Матев от близо две десетилетия се занимава с кафе машини, луд фен е на еспресото, а освен това е и сродна душа – запален моторист, ендурист. Та Сашо се заема сериозно с реализиране на идеята за портативна еспресо машина и разработва продукт без аналог, който прави кафето по съвсем нов начин от досегашните подобни кафе машини. Разработката му е отнела цели 5 години, като притежава два патента за изобретение (не полезни модели) и всички необходими сертификати за безвредност и безопасност, издадени от международни фирми и агенции.

Качеството на кафето, както сами ще се убедите (и се убедихме - б.р.), е несравнимо с другите подобни портативни машини, голямата част от които са откраднати китайски варианти”, разказва Сашо. „Аз исках да постигна тъкмо това – хората, които обичат да пътуват,хора които обичат офроуд, за да могат да изпитват удоволствие от истинското еспресо, да се ободряват в тежки физически ситуации, а не просто да имат каква да е напитка. Всъщност аз създадох тази кафе машина, защото имах лична потребност - исках, когато съм с приятели с мотори по баирите на планините или на палатка, да имаме възможност да пием хубаво кафе там, където то не може да се купи. Кафето в такива моменти е важно – за да издържиш трудния преход, да преодолееш всички препятствия, а там кафето е още по-вкусно , защото е придружено обикновено и със страхотна гледка. Удоволствието не е без значение – то ти дава не само физически, но и психически сили”, допълва създателят на Offroad Coffee.

Offroad Coffee е първата преносима еспресо машина, която прави уникално кафе с изключителен каймак, благодарение на магнитната си крем дюза. Еспресо машината е малка, лека и много здрава като може да се използва буквално навсякъде - с мотоциклет, автомобил, в лодка, в кемпер, край лагерния огън, дори вкъщи или в офиса.

Offroad Coffee работи с прясно смляно кафе, кафе на дози и оригинални Неспресо капсули (с допълнителен фланец, не е в комплекта). Може да направи и класическо еспресо, също като професионална бар машина. Разполага с нагревател за водата на 12 волта, който се включва в запалката на автомобила/мотора/лодката. Но при желание може да се налее топла вода директно вътре. И в двата случая ще направи еспресо и то с уникален каймак.

Даже и да нямате електричество, стига да осигурите топла вода, винаги ще може да направите своето еспресо кафе - Offroad Coffee се задвижва ръчно, като с няколко въртеливи движения ще приготвите уникалното и любимо еспресо през 8 бара налягане, независимо дали сте в гората, в планината, на риба или на лов.

Преносимата еспресо машина е изключително малка и изключително лека. Но е и изключително здрава - корпусът на машината издържа на повече от 2 тона натиск без да се счупи или пропука. Тествано! Машинката има и специално разработена водоустойчива и удароустойчива чантичка за пренасяне с място за кафе, захар и бъркалки. А самата машина е лесна за обслужване и миене и не се нуждае от специална поддръжка.

Две са големите иновации по отношение на приготвянето на еспресото - то става чрез навиване на корпуса на машинката. По този начин се създава и необходимото налягане - 8 бара. Машината работи и с напълно нов вид клапан - магнитен и е единствен по рода си (магнитна крем дюза). Готовата напитка преминава през него, като той поддържа налягането, а втората му функция е да придава страхотен външен вид на еспресото – с голям и плътен каймак.

Проектът има голям отзвук в няколко големи медии в света, включително Yahoo news – Japan, където писаха: „Силата на магнита!”. Ние също се присъединяваме към другите медии и смело заявяваме, че Offroad Coffee наистина си струва. Дори ще започнем да използваме машината в офиса на собствен стенд (допълнителен аксесоар, не влиза в комплекта).

Ако желаете да опитате кафе, направено с преносимата еспресо машина Offroad Coffee, заповядайте в редакцията на списание OFF-road.BG и шоурум на Offroadshop.BG, заповядайте на адрес: София, ж.к. Илинден, бл. 127Б, офис "Офроуд" (бул. Тодор Александров, до кино Арена - Запад). Машината може да си поръчате и закупите от OFFRoadshop.BG: http://offroadshop.bg/product/1335/offroad-coffee-prenosima-mashina-za-espreso.html

партньорска публикация

Видео към новината


Рейтинг :
09.09 2023 в 05:15 1
+ 0
- 0
sffsdf34585
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.