28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Финландци опитаха да заредят Tesla с... велосипеди (видео)

Много често скептиците обвиняват електромобилите, че не са чак толкова екологични, заради това, как се произвежда токът, който използват. Е, група ентусиасти опитаха да заредят Tesla Model X по един от доказано "най-зелените" начини - чрез собствената си сила и енергия.

Естествено, енергията произведена от един човек докато прави някакво физическо упражнение, като каране на велосипед например, не е толкова много. Но пък дали може по такъв начин да се опиташ да заредиш електромобил? И колко трябва да въртиш педалите, за да добавиш някакъв пробег?

Този отговор се опитват да дадат във Финландия. В местно телевизионно шоу бе проведен интересен експеримент - 9 души са въртели педалите на велосипеди в продължение на 20 минути. Енергията, която са произвели (около 1,2 kW), бе добавена към батериите на Tesla Model X.

Оказва се, че за 20 минути "педалиране" деветте участника са добавили точно 2 километра допълнителен пробег. Това не много, особено ако се има предвид, фактът, че е дело на толкова хора. Или казано иначе, ако сам човек реши да добави тези 2 километра, ще му трябва 9 пъти повече време... А, и да се има предвид, че участниците са били професионални колоездачи!

Е, видно и от видеото, вече имате отговор на въпроса дали бихте могли да заредите електрическото си возило, с помощта на енергията си при спортуване. Ясно е, че не можете, но пък също така е ясно, че по подобен начин може да се произвежда електричество реално без вредни емисии...



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:11 3
+ 0
- 0
sffsdf36950
+ 1
- 0
Не разбрах само защо беше тази радост като разбраха колко са заредили... 9 човека се бъхтеха 20мин, за да заредят батерията за 2км пробег на кола, която събира макс 5 човека.
+ 4
- 3
Да, евродебилизмът не отстъпва на американският дебилизъм. Вече.
Преди години, някъв американенец предложи всички, които имат лазерни показалки по левче, едновременно да светят към Луната, та да грейне червено.
Ако в VІІІ клас не знаех защо тая няма да я бъде - нямаше да ме вземат в ІХ:)

Дебили. Собствените им дядовци са имали такова, за батериите на радиостанциите. Зер е било война.
Казва се "войник-мотор", и прилича на велосипед, с нещо като автомобилен генератор вместо колелото. С мъка става да се вдигне радиото за три минути.
Реално дебили.
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.