19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Автомобилен Салон София 2022 ще се проведе през юни

След по-малко от два месеца – от 3 до 12 юни, ще се проведе Автомобилен салон София 2022. Изложението традиционно е част от официалния календар на „Международната организация на автомобилните производители” (OICA), който в нормални времена включва 12 изложения в света за годината, половината от които са на Стария континент, а само три от тях са в страни от ЕС. Според него софийският автосалон трябваше да се проведе миналата есен през октомври, но беше отложен с няколко месеца, при положение, че почти всички други изложения бяха отменени.

През последните две години пандемията от COVID-19 преобърна изцяло живота ни, пренареди приоритетите, пренастрои икономиките. Микроскопичният корона-вирус успя да свали в нокдаун и гигантската автомобилна индустрия. Все още заради него през тази година ще се организират само седем големи изложения за леки и лекотоварни автомобили, от които само две в Европа – в Париж и София. Това превръща нашият предстоящ салон в събитие с изключително важна роля в бранша за целия континент.

Изминалата 2022 г. бе успешна за нашия автомобилен пазар. По данни от „Пътна полиция” в България през 2021 година са били продадени 31 196 нови коли, което е с 14% повече от кризисната 2020 година. Щеше да е добре, ако спрем със сравненията дотук. Но за да е ясна цялата картина, трябва да отбележим, че година по-рано – през 2019, резултатът е с 28 процента по-висок от 2021 г. Тъкмо се надявахме да започне преодоляването на проблема с липсващите чипове и доставките на автомобили да влезнат в по-нормален ритъм, но вместо това дойде друга криза, която може да доведе до нови и по-големи затруднения. Въпреки това очакваме автомобилният салон в София да даде мощен тласък на бизнеса.

Българските клиенти знаят все повече и повече за новостите в актуалните модели, но е съвсем различно, когато те могат да видят новите екземпляри на живо и събрани на едно място, да ги сравнят в детайли, да се консултират със специалисти и дори да ги покарат. Над 80 ще бъдат автомобилите, готови за тест драйв по време на събитието. Някъде между иновациите и оборудването, изяществото на детайлите в дизайна и мощните конвенционални или пъргавите електрически двигатели ще се установи изключителният статут на юбилейното 25-то автомобилното изложение в София в началото на юни тази година. 

Посетителите ще могат да се докоснат до новите модели на 32 автомобилни бранда. Огромно ще е разнообразието на електрифицираните и чисто електрическите автомобили, а най-голям ще е изборът измежду предложения в най-бурно развиващия се сегмент на SUV и кросоувъри. Но нее си мислете, че всичко ще е само ток, хибриди и кросоувъри - все още и традиционалистите ще има на какво да се възхищават. Така ще видим и най-новите предложения от сегментите на хечбек, комби и седан моделите, задвижвани с най-модерните двигатели с вътрешно горене.

Както обикновено за посетителите ще има много изненади, възможности за награди, съпътстващи мероприятия и срещи с интересни хора от автомобилния спорт. Ще намерите най-добрите предложения за застраховки, лизинг и огромно разнообразие от автомобилни продукти, услуги и интересни идеи.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:04 1
+ 0
- 0
sffsdf39102
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.