28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

BMW i3 и i8 вече се продават официално в България

От този месец иновативният бранд на BMW Group - BMW i се предлага вече и на българския пазар с актуалната гама с напълно електрическото BMW i3 (94 Ah) и plug-in хибрида BMW i8. Екоподразделението на баварците се представя в страната и чрез иновативната търговска концепция под формата на BMW i агентство. Три оторизирани агента в страната осъществяват продажбено-сервизната дейност за марката – „Ауто Бавария“ (София), „М Кар“ (Пловдив) и „Бова Кар“ (Бургас). 

BMW i е представена в 54 държави с моделите BMW i3 (електромобил за градските райони), BMW i8 (Plug-in хибриден спортен автомобил) и BMW iPerformance автомобилите (всички BMW Plug-in хибридни автомобили). Днес BMW Group предлага разнообразие от модели в девет автомобилни класа като за 2017 г. групата е на път да реализира 100 000 автомобила с чисто електрическо и Plug-in хибридно задвижване.

BMW i3 е разработен от нулата за чисто електрическо задвижване. Всички етапи от разработването на концепцията на иновативния автомобил, през производството, дизайна, използваните материали и ежедневната му употреба са част от комплексна система за устойчивост. „Зеленият“ автомобил не отделя никакви вредни емисии и мирис и е изцяло безшумен, като осигурява забележително динамичен диапазон и е идеален придружител в града. BMW i3 също така впечатлява и със своята пъргавина и ускорение от 0 до 100 км ч/ за 7.3. сек.

Пробегът на BMW i3 (94 Ah), съгласно стандарта NEDC, позволява изминаването на до 300 км или 200 км при ежедневни кратки разстояния. Освен това зареждането на батерията на автомобила може да става у дома със стандартен кабел за зареждане, свързан към стандартен контакт с напрежение от 220 V, на обществени зарядни станции или чрез BMW i Wallbox, BMW i Wallbox Plus и BMW i Wallbox Connect зарядни станции. Цената на екологичното ванче започва от 71 250 лв.

BMW i8 е Plug-in хибрид, който комбинира преимуществата на технологиите на електромотора и двигателя с вътрешно горене. Резултатът е спортно поведение, но при изключително нисък разход на гориво и ниски емисии. Олекотената карбонова конструкция и аеродинамичният дизайн на спортния автомобил го превръщат в ефективен автомобил без ограничения по отношение на динамиката и спортното излъчване. Plug-in хибридът ускорява от 0 до 100 км/ ч. за 4.4. сек. и може да измине в изцяло електрически режим до 37 км. Цената му започва от 260 500 лв.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:47 1
+ 0
- 0
sffsdf24964
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.