20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

И Hercules Alpha иска хапка от пая на електропикапите

Hercules Electric Vehicles е сравнително нова компания, основана в края на 2018 година в Детройт. Първата цел на фирмата ще бъде да лансира на пазара електрически пикап, наречен Hercules Alpha.

Краткото описание на новата машина, представя сравнително сериозни характеристики, зад които, обаче, няма много детайли. Както и за това кога и как ще стартира производството на пикапа. Но определено Alpha изглежда доста атрактивно, макар да напомня много на модифициран Nissan Titan.

Ако моделът стане факт, той ще се намеси в един сегмент, където вече има доста претенденти: освен Tesla Cybertruck, предложенията с "високо напрежение" включват Rivian RT1, Nikola Badger, Atlis XT и още куп машини, включително и електрически версии на пикапите на Ford, General Motors и Chrysler...

От компанията определят творението си като "суров лукс", който ще предложи "смел дизайн, луксозни материали, елегантни дисплеи и ненадминати свойства с особено внимание към детайла за невероятно изживяване". Това звучи доста самохвално, при положение, че общо взето няма много информация за дейността на фирмата.

Като технически показатели, Hercules Alpha обещава пробег от над 480 км (300 мили) и ускорение от 0 до 96 км/ч (0 - 50 мили/час) за 4 секунди. Максималната скорост на пикапа ще е 193 км/ч, като ще се задвижва от 4 електромотора - по един на всяко колело с торк векторинг система. Съвкупната мощност на системата ще надхвърля 1000 конски сили, но каква ще е батерията и капацитетът й не се споменава.

Бъдещият електропикап ще има функция за бързо зареждане, ще може да тегли почти 6 тона ремарке и да носи над тон в "легена си". От Hercules Electric Vehicles се хвалят, че са получили над 27 милиона долара от предварителни резервации за машината си. Което ще рече, че при търсеното капаро от 1500 долара, заявката е за около 18 000 пикапа. Звучи доста добре, особено за фирма, за която общо взето почти никой не е чувал...

Има и още нещо доста подозрително около кампанията за Hercules Alpha: според информация към потенциалните инвеститори има уверение за бърза печалба (тройна възвръщаемост само за три години). Дали очакваме един страхотен продукт или някаква форма на финансова "пирамида"?


Рейтинг :
09.09 2023 в 05:11 1
+ 0
- 0
sffsdf36963
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.