22 юни 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

Nokian Tyres е сред най-устойчивите компании в света

Компанията отново е част от престижния индекс на Dow Jones за устойчиво развитие

Nokian Tyres бе включена в световния индекс на Dow Jones за устойчиво развитие (Dow Jones’ Sustainability World Index, DJSI) за четвърта поредна година. Компанията беше избрана и за по-строго дефинирания Европейски индекс за устойчиво развитие (DJSI Europe index).

Така финландският производител официално се нарежда сред най-устойчивите компании в света. Той получи максималния брой от 100 точки в категориите: „Качество на продуктите и управление при замяна“, „Докладване относно влияние върху околната среда“, „Политики и управление на околната среда“ и „Социално отчитане“.

„Горди сме да покажем лидерство в устойчивото развитие, както и да получим това признание. През май 2020 Nokian Tyres стана първият производител на автомобилни гуми чиито цели за намаляване на производствените емисии на въглероден диоксид бяха официално одобрени от инициативата Science Based Targets (SBTi). Глобалният ни екип продължава да работи усилено върху постигането на целите, както и върху непрекъснатото подобрение в сферата на устойчивото развитие.“, казва Юкка Моисио, президент и главен изпълнителен директор на Nokian Tyres.

За шест години Nokian Tyres са намалили емисиите на въглероден диоксид от производството си с 44%. Съпротивлението при търкаляне на гумите Nokian Tyres е намалено средно с 8%, което се равнява на изгорените газове от 65000 автомобила годишно. Целта на тази усилена работа е да подобри екосъобразността на продуктите, без да прави компромис с безопасността.

Индексите изброяват най-устойчивите компании в света – включително и Nokian Tyres

Световният индекс за устойчиво развитие на Dow Jones (DJSI World) се състои от корпоративни лидери на глобалното устойчиво развитие, идентифицирани от SAM, вече част от S&P Global. Всяка година, SAM оценява над 7300 компании от целия свят. Оценката за корпоративна устойчивост се базира на критерии, които са както специфични за индустрията, така и финансово значими, и бива извършвана от 1999 г. насам.

За инвеститорите това е високо ценена, изчерпателна корпоративна оценка на устойчивостта. Оценката на компаниите тази година е извършена въз основа на представянето им през 2019 г. Единствено водещи компании от всяка индустрия биват включвани в индексите всяка година.Рейтинг :
09.09 2023 в 05:07 1
+ 0
- 0
sffsdf37786
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.