26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Перфектни в детайлите, уникални в дизайна: разходка в BMW Individual

Чудели ли сте се някога как е създаден нашият свят? Кои личности са променили земите, в които живеем? Как са успели да наложат мисленето си? Това са хората, които никога не са се примирявали с това което имат. Те са заслужили водачеството си заради мисленето си, идеите си и визията си. С BMW Individual всеки може да пресъздаде характера си, да олицетвори идеите си, да боядиса и оборудва автомобила си по лична индивидуалност.

Да поговорим за BMW 7-ма серия. Как може автомобил от този калибър да стане още по-добър? Какво може да го накара да вдигне летвата още повече? Това се оказало огромно предизвикателство дори за най-опитните дизайнери на BMW AG. Отговорът е едновременно прост и адски сложен: всичко трябва да е перфектно, всеки един детайл трябва да е изпипан и качествен.

Резултатът навярно е най-доброто BMW, произвеждано някога. Динамика, комфорт и естетика, преплетени в едно. И все пак всеки клиент на марката може да избира още и още - ексклузивни материали за декоративните елементи в интериора, уникални кожи за креслата и нереални цветове за екстериора.

Интернет пространството е необятно и прелива от информация по всякакви теми, в това число и автомобилни. Толкова е лесно да наваксаш изгубеното време и да копираш някого. BMW Individual, обаче, трудно може да бъде копиран. Всеки един автомобил оборудван с Individual опции, прави впечатление днес, утре и в други ден.

Нови цветове, нови ефекти, нови материали. Това е BMW Indiividual Collection - набор от най-ексклузивните и най-атрактивни BMW Individual цветови палитри, кожи и интериорни материали, идеално напаснати за излъчването на всеки модел на BMW. BMW Individual Collection предлага богата гама от изключително красиви бои, инспирирани от различни природни богатства и "играта" на светлината. Независимо дали говорим за мат или гланц, всяка повърхност изглежда перфектна.

Един от най-зашеметителните цветове се нарича Pure metal Silver. Повърхността, боядисана в този цвят, контрастира изключително много, а някои дори я сравняват с втечнен метал. Ефектът наистина е на лице и е постигнат чрез много предварителна работа. Като за начало - неутрален филер, след него е боята Glacier Silver, запечатан с много лак и ръчно полиране. Тогава идва ред на второто цветово покритие - Pure metal Silver. С алуминиевите си наночастици този цвят добавя дълбочина и блясък. За финално запечатване многослойното покритие се третира с още безцветен лак.

Да поговорим за интериора. Всеки фен на BMW Individual знае за изключително меката Merino кожа. Но тук не говорим за каква да е кожа. Селекцията на материали се извършва внимателно и според експерти в BMW Individual има огромно значение какъв цвят ще е боядисан салонът. Тук идва моментът да вметнем информацията, която почти всеки знае. Кожата се набавя от животни, живеещи свободно на много по-висока надморска височина, тъй като там няма толкова насекоми, които да нанасят щети върху тях.

Кой е най-сложният за направа кожен салон според BMW Individual?

Отговорът не е черно, кафяво, червено... а бяло. Opal White се оказва най-тежката задача за експертите по интериор в BMW Invididual. Независимо че "суровата" кожа идва в бежов цвят, направата й в Opal White е най-голямото предизвикателство. Доста по-лесно се оказва да бъде приложена червена или черна боя.

Интериорните декоративни детайли са нужното допълнение в кокпита на всяко BMW. Когато са от BMW Individual те са изработени или от най-доброто дърво или лакирани с най-качествения пиано лак. Всеки индивидуален интериор е сам по себе си истинско произведение на изкуството и няма как да не му се обърне внимание.

Очарователните пиано лак черни лайсни изглеждат семпли, но всъщност не са никак лесни за направа. За начало взимаме специално оцветено дърво от магнолия, което се обработва от най-опитниите майстори. Процесът преминава на няколко нива, като в края на всяко се наслагва слой повърхност. В края на работата се получава изящен черен детайл, който хармонично се комбинира както със светли, така и с черни салони.

BMW Individual допълнителни опции

Освен екстериорната боя, кожата и интериорните детайли, BMW Individual Collection предлага множество други опции. Идеите и възможностите са почти безкрайни - от илюминиращи декоративни прагове, през алкантарени тавани, дървени или алуминиеви апликации на волана и дори глезотии като хладилна жабка в задния подлакътник.

Какво е истинска екзклузивност? И как се дефинира луксът?

Експертите от BMW Individual вярват, че тези стойности се калкулират на много широка гама фактори. Когато става въпрос за кожа, първо се гледа използваният материал. Защото от "суровата" кожа започва надграждането на лукс. Следва най-важният фактор - страстта и вниманието към работата и материала. Всичко това трябва да е в пряко взаимодействие с изискванията на клиента и неговите очаквания. Само когато качеството, дизайнът и индивидуалният вкус са на едно ниво, тогава можем да говорим за автентична ексклузивност и мястото й в BMW Individual.

За финал домакините от BMW Individual казаха: "Няма два абсолютно еднакви живота. Точно така е и при BMW Individual. Това, което смятаме, че прави един автомобил страхотен, е индивидуалността му. С широката си моделна гама и опции от BMW Individual Collection и BMW Individual Manufaktur, ние можем да предложим най-правилния автомобил за всеки човек. А ако нямаме нещо налично, ще го изработим в най-кратки срокове!"



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:13 1
+ 0
- 0
sffsdf14504
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.