29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Продължава отмяната на големи автомобилни събития заради коронавируса

Автомобилната индустрия продължава да се сгромолясва под натиска на безпрецедентната епидемия от коронавирус, парализирала планетата ни от месец насам. След като редица автомобилни състезания, изложения, мероприятия и салони, сред които експотата в Женева и Пекин, новоизгрялото специзложение The Tire в Кьолн, както и локални събития у нас, в България, бяха отложени или отменени, още няколко големи събития от бранша няма да ги бъде.

Първата нова жертва на епидемията от Covid-19 стана автосалонът в Детройт NAIAS. Едно от водещите световни изложения в бранша вече преживя огромен шок, след като спря да се провежда в началото на годината, губейки участници, и се трансформира в летен автомобилен фестивал, залагащ повече на шоу-елементите, чиито дебют бе предвиден за това лято.

И докато организаторите таяха дъх, как ще се получи с новата им идея, епидемията от коронавирус буквално разстреля плановете им. Така, заради лавината от зарази в САЩ, които сега са страната с най-много заразени в света, събитието бе отменено за догодина. Нещо повече, изложбеният комплекс в "автомобилната столица на Америка" се подготвя да стане гигантска полева болница, която, ако се наложи, да поеме вълната от заразени.

Не е по-светла съдбата и на автомобилното изложение в Париж, което тази есен можеше да се възползва от това, че традиционно силният салон в Женева бе отменен. Организаторите на проявата за момента отмениха основната част на събитията, отнасяйки се именно до автомобилната експозиция. За момента, съпътстващите събития, повечето от които провеждани наоткрито, според тях ще се състоят. Но много експерти в бранша са на мнение, че абсолютно нищо няма да се случи във френската столица.

За момента, единствените оптимисти в бранша, са организаторите на автомобилния салон в Ню Йорк и тези на знаменития "Фестивал на скоростта" в Гудууд, Великобритания. И от двата щаба обявиха по-късни дати през тази година за провеждането на мероприятията, но за момента тези мерки изглеждат по-скоро пожелателни, отколкото осъществими.

Връщайки се към моторните спортове, масовата отмяна на стартове от големите шампионати като Формула 1, WRC, Moto GP, WEC и подобни, доведоха до нови идеи, като осъществяването на "виртуални гран при", където водещи световни пилоти се състезаваха зад екрана на компютрите и игровите конзоли в онлайн надпревари. За момента, идеята се приема радушно от стотиците милиони фенове, затворени зад стените на жилищата си. Но дали тръпката ще съумее да се запази в този формат, предстои да разберем.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:11 1
+ 0
- 0
sffsdf36775
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.