19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Смяна на сезонната стратегия: От какво се нуждае вашият автомобил

авточасти Снимка: pixabay

Всички сме подвластни на времето, включително и нашият автомобил, на който сме свикнали да разчитаме ежедневно

Макар да има време до края на лятото и все още можем да се насладим на всички положителни изживявания, свързани с него, време е да обърнем поглед към следващия сезон.

С него се сменя и стратегията по отношение на поддръжката на автомобила. Всеки опитен шофьор знае, че предстои ли период на засилени валежи и вечерно застудяване, задължително във форма трябва да е акумулаторът за колата.

Разбира се, следва проверка и на повечето компоненти по возилото, за да посрещнете есента спокойни и без излишни грижи.

Уплътнения и предпазители

Тези детайли не са толкова елементарни – те предпазват ключови и скъпи части от достъпа на влага и замърсявания. Въпрос на време е повредата да достигне до по-скъпи и важни елементи, ако по тях се появят пукнатини или се стигне до липсващи участъци.

Подменяйки ниско струващите консумативи, вие предотвратявате по-сериозни проблеми по колата.

Спирачна система

Тук огледът изисква внимание върху маркучите на спирачките. Изключително рисковано е те да бъдат наранени или разкъсани.

Изолацията, която предпазва кабелите на ръчната спирачка, е еластична и тя също трябва да е в отлично състояние. Не бива никаква течност да преминава през образувала се пролука, тъй като тя може да замръзне през нощта и да не ви позволи да освободите ръчната спирачка на сутринта.

Нови чистачки

Прежалете старите чистачки, защото за студените месеци ще ви трябват нови, които наистина могат да почистят стъклото веднага при нужда. Това съвсем не е банален съвет. Има опасност и да създадете драскотини с перата, тъй като съвременното покритие е доста меко и обикновено не е толкова издръжливо.

Надраскванията по стъклото са особено неприятни нощем, когато има отблясъци от светлините на отсрещните автомобили.

Парно и климатик

Не след дълго в ранните часове на деня ще се наложи да прибягвате до услугите на парното в колата. Ако то не сгрява достатъчно купето, пътуването ви към работа или за училището на детето ще е доста неприятно като усещане.

Инспектирайте въздушния поток, сменяйки посоките – към предно стъкло, към вас или към краката. Ако установите, че не се движи свободно, възможно е да има запушена клапа.

По същия начин се фокусирайте и върху климатика, защото той ще ви е нужен и през останалата част от годината. Днес ви спасява от жегите, а много скоро ще трябва да изсушите въздуха, за да не се замъглява стъклото и да затрудните видимостта си на пътя.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:04 1
+ 0
- 0
sffsdf39263
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.