23 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Hyundai Nexo е водороден автономен SUV от ново поколение

Hyundai представи следващото поколение електрически SUV с водородна клетка – футуристичния SUV на име NEXO. Той представя пакет от прогресивни мерки за автономно управление, съчетани с екологично задвижване. Компанията показва и идеята си как бъдещите модели на Hyundai ще бъдат контролирани чрез „интелигентен персонален кокпит“, който позволява практически всяка команда да бъде зададена с глас.

За първи път в индустрията NEXO представя монитор за невидимата зона, който показва на шофьора какво се случва в областта зад колата, която е недостъпна с огледалата. NEXO е и първият Hyundai, който следва пътната лента вместо вас при скорости до 150 км/ч. Моделът се отличава и с функцията Remote Smart Parking Assist, която му позволява автономно да паркира или излиза от паркинги и гаражи, независимо дали на борда има шофьор или не.

NEXO е второто поколение серийно произвеждан автомобил с горивни клетки на Hyundai. Подобрения във всмукателната система за въздух и времето за презареждане осигуряват пробег от 800 км. Моделът е едно от 18-те екологични предложения на марката, които ще излязат на пазара до 2025 г.

Успоредно с най-новите автомобилни технологии, Hyundai демонстрира прогреса и в приложенията за дома, захранвани с водород. Програмата Hydrogen Life Vision показва възможностите на водорода в домовете ни, които се простират далеч извън общоприетите функции. Много уреди в кухнята, градината и хола могат да се захранват от водород. Дори отпадният продукт от горивната клетка на борда на NEXO – който е чиста вода – може да се използва за поливане. Докато конвенционалните автомобили с двигатели с вътрешно горене могат единствено да намаляват вредните си емисии, NEXO може да произвежда вода за различни нужди.

Визията Hydrogen Life намалява натоварването върху електрическата мрежа, като захранва с необходимия ток много от уредите в дома.

Друга екологична функция на NEXO е способността за пречистване на въздуха. Тъй като системите с горивни клетки се нуждаят от изключително чист въздух, за да функционират, то филтърът на NEXO улавя 99,9% от дребните прахови частици във въздуха и по този начин пречиства околната среда около колата.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:24 2
+ 0
- 0
sffsdf30388

Рейтинг :
09.09 2023 в 05:24 1
+ 0
- 0
sffsdf30388
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.