20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

KIA пусна първата безплатна бърза зарядна станция за електромобили в София

Само няколко месеца, след като покани феновете на електрически презовни средства безплатно да заредят своите електромобили, сега КИА Мотрос България предлага на всички собственици или ползватели на електромобили единствената в София безплатна бързо зарядна станция.

Лесно достъпна и напълно безплатнаm електростанцията дава възможност за бърз заряд на 90% от предлаганите на пазара електрически превозни средства, като за 45 мин. клиентите могат да заредят 50% от капацитета на батерията си, а до час и половина - 80%. По този начин се гарантира безпроблемното използване на електромобили в рамките на деня. Зарядната станция модел FC20K-CC на Signet Systems, Корея е с капацитет 20 kW, трифазен ток, 500V DC, 50A и 2 налични конектора – CHAdeMO и Combo.

Посетителите на търговско-сервизен комплекс КИА в София – бул. ‘Цариградско шосе’ 144 могат да се възползват безплатно и от зарядна станция KEBA, подходяща за зареждане на всички марки и модели електрически возила, които разполагат със заряден кабел за Тип 2 контакт.

През април 2015г. КИА Моторс България представи на българския пазар електромобила Соул – първият корейски изцяло електрически модел с нулево ниво на вредни емисии. Компактен и икономичен 100% електромобил предлага впечатляващо управление, оптимален пробег и емблематичен дизайн. Соул EV безпроблемно и лесно се зарежда във всяка стандартна 120V електрическа мрежа или конвенционално 240 V зарядно устройство, като с едно зареждане електромобилът изминава 212км. Благодарение на инстантния въртящ момент електро-двигателят гарантира ускорение до 100 км/ч за по-малко от 12 сек и максимална скорост от 145 км/ч.

През август миналата година стартира и пилотният проект на компанията Yellow Taxi с КИА Соул, който в момента оперира като първото редовно електрическо такси в София. От Yellow планират увеличаване на електро-автомобилния си автопарк.
До 2020г. зелената гама на КИА ще включва 11 изцяло нови модела (към момента марката предлага 4). Разширената екологична линия ще предложи на потребителите модернизирани двигатели, от хибриди и плъг-ин хибриди до 100% електромобили и автомобили с горивни клетки.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:30 1
+ 0
- 0
sffsdf6063
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.