20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Nissan Leaf и Jaguar I-Pace също дефилират на Electro Mobility Expo 2018

Още два атрактивни модела ще присъстват на първото специализирано изложение за електромобили Electro Mobility Expo 2018. В проявата, която ще се проведе между 13 и 16 септември на територията на Ринг мол в София, освен досега потвърдените експонати на Tesla, Hyundai, Renault и volkswagen, ще видим най-продаваният електромобил в Европа, както и първия електрически модел на Jaguar - I-Pace.

Новото поколение Nissan Leaf отбеляза ръст на продажбите с 56% за първите 5 месеца на тази година (по данни на аналитичната агенция JATO Dynamics) и допринесе за това групата Renault - Nissan да стане лидер по продажби на екологични возила на Стария континент, с дял от 41%, изпреварвайки популярната Tesla.

LEAF може да измине 270 км с едно зареждане на батерията (комбиниран цикъл (WLTP), а за едно пътуване от София до Пловдив, например, ще "изгорите" ток за около 3 лева. Батерията с капацитет 40 киловатчаса се зарежда напълно за около 7 часа и половина на домашна станция или за около час на 80% на бърза зарядна станция.

Японският електромобил е с мощност от 150 к.с. и е оборудван с всички модерни системи за сигурност, безопасност и улеснения при шофиране, които Nissan е разработил за конвенционалните си модели. Разходите за поддръжка ще ви изненадат – по-малко от 700 лв. за пробег от 150 000 км. или експлоатация от 2 години и половина. На изложението в София ще бъде показана цялостната концепция за функционирането на този електромобил, с възможностите и удобствата за зареждане на Legrand Charging stations.

„Британската котка“ също посяга към този сегмент от пазара с първия изцяло електрически автомобил в историята на Jaguar - I-PACE. На ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 ще видите новия 5-местен спортен SUV на марката, който съчетава динамиката на спортен автомобил с модерните технологии от бъдещето. Литиево-йонната му батерия е с капацитет 90 KWh и позволява пробег до 470 км с едно зареждане. Батерията се зарежда до 80% само за 40 минути посредством специалните електрически станции, които осигуряват постоянен ток от 100 KW или за около 10 часа в домашни условия.

Новият I-PACE се задвижва от 2 електрически мотора, с впечатляващата мощ от 400 к.с. и 696 Нм въртящ момент. С тях Jaguar I-PACE е в състояние да ускори от 0-100 км/ч за едва 4,8 секунди. Електромобилът се предлага с AWD задвижване за идеално сцепление на пътя, което се подсилва от ниско разположената между двете оси батерия, с много нисък център на тежестта. Интелигентните технологии в автомобила включват още система за предварителна климатизация на батерията, която автоматично ще повиши при зареждане или ще намали температурата на батерията, за да постигне максимален пробег преди отпътуване.

Елегантният му, подобен на купе силует, е повлиян от супер автомобила Jaguar C-X75. Плавните и изчистени линии подчертават неговия премиум характер, докато агресивната предна решетка внушава дързост и мощ, скрити под капака. Интериорът е създаден с впечатляващо внимание към детайла, като всички точки на допир в купето са индивидуално проектирани за максимален комфорт и наслада за водача и неговите спътници. Под задните седалки има свободно място за съхранение на лаптоп, таблет, книга, а багажникът изненадва приятно с пространство от 656 литра. По отношение на технологиите, Jaguar I-PACE се предлага с иновативна Electric Vehicle навигационна система, която оценява топографията на маршрута до дестинацията, данните от предишни пътувания, включително стила на шофиране, за да изчисли възможния пробег и статуса на батерията.

И Вие можете да имате този автомобил, ако изчакате до началото на следващата година, когато ще започне предлагането му в България. Дори още не се знае на каква цена, но се знае, че доставките ще се очакват най-рано през март. Ако нямате такова търпение, можете да участвате в томболата на „Мото Пфое“, която ще бъде разиграна на ELECTRO MOBILITY EXPO и да спечелите уикенд за двама с Jaguar в х-л „Амира“, Банско. Ако сте късметлията, спечелил наградата, ще имате на разположение автомобил на Jaguar за целия уикенд.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:18 1
+ 0
- 0
sffsdf33018
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.