25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

PSA Peugeot Citroen с нови инициативи за електромобили и хибриди

Производителят на Peugeot, Citroen и DS се е заел сериозно с инициативи, които да доведат до създаването на ефективни автомобили и електромобили в близко бъдеще. Компанията създаде програмата OpenLab в Африка, а преди дни подписа и споразумение с канадската провинция Квебек, за проект за разработване на електромобили.

OpenLab е създадена чрез споразумение на PSA Peugeot Citroen с 5 марокански университета, два американски университета с филиали в Мароко, едно инженерно висше училище в Мароко, както и с един център за пренос на технологии в Международния университет в Рабат.

OpenLab, чието мото е „Устойчива мобилност за Африка“, ще развие четиригодишна изследователска програма, за да проучи системите за устойчива мобилност в три основни посоки: електрическият автомобил на бъдещето, възобновяемите енергийни източници, логистиката на бъдещето. Програмата ще се базира на научния и професионален опит на PSA, както и върху експертните познания на партньорските университети, а също така и върху технологичните платформи, които са на разположение в Мароко.

По този начин, след разгръщането на организацията StelLab в Европа, Азия и Латинска Америка, PSA Peugeot Citroen укрепва своята мрежа, за да поддържа тесни връзки с бъдещите средища за развитие на науката.

В Канада, PSA Peugeot Citroen ще получи от правителството на провинция Квебек финансова подкрепа в размер на 16 млн. канадски долара за осъществяването на проект в партньорство с PSA Peugeot Citroën, Exagon Motors, Investissement Québec и IndusTech - филиал на „Хидро-Квебек“ (Hydro-Québec). Проектът е в рамките на иновативна изследователска и развойна инициатива, насочена към споделянето на експертен опит в областта на компоненти за високоефективни електрически автомобили.

Правителството участва с 10 млн. канадски долара и отпуска заем от 6 млн. канадски долара. Към тези суми се прибавя и приносът на „Хидро-Квебек“ (Hydro-Québec) в размер на 4 млн.долара в допълнение към услугите, предлагани от нейния филиал TM4 за разработване на електрически двигатели.

В така сформираното съвместно предприятие ще се проведе проучване, което да доведе, на първо време, до разработването на компоненти за високоефективни електрически и хибридни автомобили.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:29 1
+ 0
- 0
sffsdf6519
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.