29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Shell и BMW показаха водородната станция на бъдещето

Дъщерната компaния на BMW Group - Designworks, и Shell влязоха в сътрудничество, за да разработят иновативна водородна станция, която ще улесни клиентите при зареждане. Превозните средства с водородно гориво се доказват като все по-подходящи за ежедневна употреба и могат потенциално да се превърнат във важна опция за транспорт с ниски емисии на въглерод за в бъдеще. Новият дизайн на водородната станция ще осигури безпроблемно зареждане от колонките за водачите и ще насърчи възприемането на водорода като транспортното гориво на бъдещето. Премиерата се състоя на Панаира в Хановер, Германия, от 24 до 28 април 2017 г.

Designworks, дизайнерско студио, което добре познава предизвикателствата пред проектирането на бъдещето на транспорта, беше избрано от Shell да създаде нов дизайн на водородна станция. Designworks подходи към проекта, като приложи иновативния и комплексен процес за проучване и дизайн на BMW – Fixstern (фиксирана звезда). Този пионерски подход към иновациите създава визия за бъдещето, обща визия за всички участници, към която да се придържат и към която да се стремят.

Водородните станции, които се предлагат понастоящем на пазара, се основават на тези за традиционните горива. За да вдъхнови свят, изпълнен с чиста енергия, Designworks създаде Oasis – идеен проект за водородна станция, която се отличава от станциите във формата на буквите „H“ или „L“ на пазара. Това е нов тип продукт с подобен на колона дизайн като буквата „I“ с приятелско излъчване.

Дизайнът на водородната станция на Shell е чист и изключително опростен, като всички механични части са невидими. Когато се доближи към станцията, потребителят ще се наслади на светлинна система с указания, голям информационен екран и иновативен накрайник за зареждане. Светлинната концепция насочва потока на превозните средства, като предоставя информация дали станцията е заета и за оставащото време на зареждане. Разработена е концепция за кратка графична комуникация за екрана за взаимодействие от предната страна на станцията, която да предоставя ясна и леснодостъпна информация. Тя дава възможност на потребителите да следят оставащото време на зареждане и цената, да извеждат карти, за да търсят подробности за маршрута или да се запознаят по-добре със света на водорода.

Екипът проектира нов механизъм за захващане и заключване за накрайника за зареждане. За да направи изживяването още по-приятно, в накрайника е интегриран екран, който води потребителите стъпка по стъпка през процеса на зареждането. Освен че предлага иновативно изживяване при зареждане, новият идеен проект за станция със своя изчистен дизайн и лесни за употреба функции отправя ясно послание за бъдещето на водорода.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:47 1
+ 0
- 0
sffsdf25162
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.