29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

16-годишен спечели пети кръг на Hyundai Racing Trophy

Картингистът Симеон Симеонов с триумф в първото състезание на затворен маршрут

16-годишният картингист Симеон Симеонов спечели пети кръг на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy на писта „Дракон“. Той стартира състезанието от втора позиция и през всичките 10 обиколки водеше ожесточена битка с лидера във временното класиране Григор Григоров.

На стартовата решетка първи тръгна Григор Григоров, следван от Симеон Симеонов, Дочо Цвятков и Христо Геров. Веднага Геров успя да изпревари Симеонов и Цвятков, но още във втората обиколка картингистът върна позицията си след като го надмина. В третата обиколка Дочо Цвятков се завъртя и изгуби доста от времето си, а останалите пилоти натрупаха преднина, което го постави на последна позиция.

В петата обиколка Симеонов успя да настигне Григоров и скъси дистанцията между двамата. В края на шестата обиколка се разрази много напрегната надпревара между двамата и малко преди началото на седмата обиколка Симеонов изпревари Григоров и зае първото място. На последния завой преди финала Григоров атакува, но Симеонов се защити и завърши първи. Втори остана Григоров, трети Геров и четвърти Цвятков.

Симеон Симеонов печели за първи път шампионската титла, след като на рали „Твърдица-Елена“ финишира на трета позиция, а на рали „Стари столици“ зае втора. Преди началото на състезанието той сподели, че няма търпение да стартира и се закани да натиска здраво за първото място. Победителят записа най-добро време в петата си обиколка – 1:17.635.

Вторият Григор Григоров даде най-добро време в четвъртата си обиколка – 1:18.006, третият Геров бе най-бърз също през четвъртата обиколка – 1:18.440, а Дочо Цвятков регистрира най-добро време във втората си обиколка – 1:19.740.

Победителят Симеон Симеонов получи чек на стойност 2000 лв., а вторият Григор Григоров взе награда от 1000 лв. Христо Геров получи чек на стойност 500 лв. Чековете от наградния фонд на шампионата, осигурен от партньора „Тотал България“, връчи Василена Стефанова.

„Една от най-интересните серии, които гледахме на писта „Дракон“. Битката между Григор и Симеон беше жестока. Хората си бяха тръгнали от трасето, но след като видяха какво става в състезанието се завърнаха да гледат финала. Симеон се представи много добре, защото като състезател е израстнал на пистата, а Григор е типичен рали пилот. Двамата имат какво още да научат и в тази академия Hyundai Racing Trophy могат да се развиват и да си помагат помежду си. Симеон е изграден като личност и пилот. Христо Геров също се доближи до групата на финала и вече свиква с автомобила.“, коментира треньорът на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy Петър Гьошев.

Следващия и последен шести кръг на Hyundai Racing Trophy ще се проведе на рали „Средна гора“, 13-15 ноември.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.