24 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Бареда и Сайнц начело след етап 3 на рали Мароко 2015

Вече изминаха три дни от старта на рали Мароко 2015, а нещата в северната част на Сахара стават все по-интересни. След като тимът на Peugeot не можа да блесне след старта, вторият ден на надпреварата "счупи каръка" и Карлос Сайнц оглави класирането с етапна победа. Случката се повтори и на третия ден, като Ел Матадор успя да увеличи аванса си пред Насър Ал Атия (Mini X-Raid) от минута и полвина до над 5. Все пак, самият тим-мениджър на Мини - Свен Квант, заяви, че именно Сайнц е неговият фаворит за победата.

Третото и четвъртото място във временната подредба си поделят Владимир Василиев и Язийд Ал Раджи с Toyota, като саудитецът дълбоко притеснен спомена, че за него "не е нормално дизелите да са толкова мощни и да ни издухват. Техният въртящ момент е ненормално висок!"

Е, все пак дизелът не се оказа предимство за Себастиан Льоб, който трупа проблем след проблем в рали-рейд дебюта си. След като завърши на буксир етап 1, WRC легендата се справи с приличното 6-о време във втория ден. Но третият ден на рали Мароко 2015 му донесе поредния кошмар - 70 километра след старта неговият Peugeot 2008 DKR полегна настрани, а след като бе изправен на колела, 14 километра преди финала се отъркаля, при което получи повреда на предните колела и отново трябваше да чака сервизния камион.

Малко по-леко текат събитията при мотоциклетите в рали Мароко 2015. След като победи в първия етап, Хоан Бареда (Honda) отстъпи лидерството във втория ден на Сам Съндърленд (КТМ), само за да си го върне ден по-късно след третия етап. Разликата между двамата е символична, а в битката за титлата лесно могат да се намесят новите остриета на КТМ Матиас Валкнер и Пабло Кинтаниа, които са се "захапали" за третото място във временната подредба.

При ATV-четириколките, Рафал соник диктува безпощадно темпо, а не можем да не отбележим слиното представяне на звездите от Световния еднуро шампионат WEC - Пиер Александър Рене (Husqvarna, 16-и) и Иван Сервантес (КТМ, 25-и).

При камионите, след две етапни победи, Фредерико Виягра (Iveco) отстъпи лидерстото на холандеца Маартен Ван Ден Бринк с Renault. Само на минута и половина след новия водач е Алеш Лопрайс с Iveco, а Виягра е трети на 7:30 мин.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:32 1
+ 0
- 0
sffsdf3318
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.