29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Бостанджъ посегна към победата в Сливен

Вълнуващ ден имаха състезатели и фенове в сливенския Балкан. Страхотна битка между три екипажа за първата позиция от началото до края на съботната програма, сериозна катастрофа на един от фаворитите - Борис Григоров, за щастие без сериозно пострадали и още много други събития съпътстваха третия ден от 35-то издание на рали "Сливен".

След като Мурат Бостанджъ (Форд) започна деня с пасив от 10 секунди, получени за закъсняването му на старта на първия етап в петък, изглеждаше, че турчинът се е превърнал в лесна плячка за неговия сънародник Ягиз Авджъ и, за наше щастие, за българина Мартин Сурилов. Трите екипажа си спретнаха страхотна битка, като преди последната отсечка за деня лидер бе Сурилов с едва 5 десети от секундата пред Бостанджъ. Последните километри обаче бяха по спускането на отсечката "Даулите", където Мицубишито на българина просто нямаше шанс срещу доста по-качествените спирачни системи на машините на турците.

Така Сурилов и навигаторът му Здравко Здравков приключиха деня под номер 3 и изоставане от 14.6 секунди от Бостанджъ. Втори е Ягиз Авджъ, който притиска лидера на 4.2 секунди. Най-бързият извън първата тройка бе Георги Василев с навигатор Стефан Добрев. Двамата са на 1:41.6 от най-доброто време до момента, но пътят им към първата титла в Националния шампионат стана с една идея по-лек. Това се случи още по време на първата отсечка, когато малко преди края екипажът Борис Григоров/Ангел Башкехайов претърпя зловеща катастрофа с висока скорост, при който техният Ситроен C2 пострада сериозно и те прекратиха участието си.

Така Василев и Добрев ще запазят аванса си в генералното класиране, дори да не завършат в неделя. А ако го направят ще добавят и още точки преди единственото (до момента) оставащо състезание до края на сезона - рали "Стари столици" край Шумен. Освен Василев, от инцидента с Григоров ще се възползва вероятно и Христо Атанасов, който е 9-ти след съботния ден и вероятно ще настигне Григоров в класа с един задвижващ мост.

Именно в тази категория с най-предно класиране до момента е Игнат Исаев с навигатор Милен Илиев, които се състезават със Ситроен-а на Антон Титов и се намират на 5-та позиция в общото класиране на надпреварата.

В неделя предстоят последните 6 отсечки, които ще определят и победителя в 35-то издание на рали "Сливен".



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:34 1
+ 0
- 0
sffsdf2507
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.