19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Брутална катастрофа на Нани Рома го изхвърли от Дакар 2018 (видео)

Днешният трети етап бе особено несполучлив за пилота на Mini X-Raid Нани Рома. Шампионът от рали "Дакар" 2004 с мотоциклет и 10 години по-късно с автомобил катастрофира жестоко само на няколко километра преди финала.

Въпреки бруталното тройно салто на испанеца, той успя да закара размазания болид Mini Countryman до финала, завършвайки етапа на 16 място, с 26:40 минути пасив на етапния победител Насър ал Атия (Toyota). Наши източници споделиха, че Рома е откаран в болница, а преди броени минути организторите на надпреварата обявиха, че Рома приключва участието си..

Ден по-рано, след жестока катастрофа, участието си приключи и съотборникът на Рома в X-Raid Барайс Мензийс, а ние успяхме да открием кари от жестокото му преобръщане:

Победителите в останалите категории днес бяха Сам Съндъдленд (KTM) при мотоциклетите, Игнасио Касале (Yamaha) при ATV, Хуан Рамос (Can-Am) при SSV и Федерико Виягра (Iveco) при камионите.

Още доста обръщания и катастрофи белязаха днешния етап 3 на рали Дакар 2018, като допълниха сериозната "катастрофална" статистика от втория ден (че дори и от краткия първи етап в събота). Първите три дни се оказаха истинска касапница, кат аут от надпреварата вече са 15 автомобила, 5 камиона, 2 ATV-четириколи, 1 SSV бъги и 14 мотоциклета.

Знакови играчи отпадат от надпреварата - освен Нани Рома и Брайс Мензийс при колите, финала няма да видят звезди като Микаел Метж (Yamaha) при мотоциклетите, ветеранът Ронан Шабо (Toyota) и Савиер Фой (Toyota) при автомобилите и Йошимара Сугавара (Hino) при камионите.

Драматично бе отпадането на амбициозната аржентинка Алисиа Рейна, чиято мъка успя да просълзи директора на рали "Дакар" Етиен Лавин, който се е нагледал на какви ли не драми. Прототипът Toyota на Рейна се ьапали и згоря почти до основи днес, след проблеми с електроинсталацията.

Вижте подбрани кадри с многобройните катастрофи от първите дни на рали Дакар 2018 в галерията над статията. Очаквайте и подробния ни репортаж за етап 3!



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:24 2
+ 0
- 0
sffsdf30302
+ 2
- 12
И традиционно - нищо за камионите ...
Аз например, не се интересувам от репортажите от Дакар, защото в тях принципиално пропускат това. Защо обичам баш тях може да е ракиен разговор, но разговорът за другите изобщо не ме интересува.
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.