29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Citroen обяви екипажите си за WRC през 2017 и 2018 година

Няколко дни след представянето на концептуалния автомобил Citroën C3 WRC по време на автомобилното изложение в Париж, Citroën Racing обяви екипажите, които ще се състезават за марката в Световния рали шампионат на FIA WRC.

Вече е потвърдено участието до 2018 г. на Крис Мийк и Пол Нагл, към които ще се присъединят към Крейг Брийн / Скот Мартин и Стефан Льофевр / Габен Моро. Председателят на Abu Dhabi Racing Шейх Халид Ал-Касими (който в момента кара на рали-рейд маратона в Мароко), ще бъде ангажирани с навигатора си Крис Патерсън за някои състезания през 2017 г.

Стъпка по стъпка, Citroën Racing продължава официалното си завръщане на Световния рали шампионат на ФИА. От април до сега автомобилът Citroen C3 WRC е подложен на седем тестови сесии, включващи изпитания на макадамов и асфалтиран терен и днес се представя с окончаталната си версия.

До 16 октомври посетителите на Световното автомобилно изложение в Париж ще могат да разгледат също така и концептуалния автомобил Citroën C3 WRC, предвестник на новото поколение автомобили подготвяни за WRC, които ще започнат да се състезават от Рали Монте Карло 2017.

След Крис Мийк и Пол Нагл, чието участие беше потвърдено в края на миналата година, съставът сега се допълва от два екипажа, считани за едни от най-надеждните на WRC. Открити от програмата за ралита на Групата PSA и ангажирани за този сезон от екипа на Абу Даби Total WRT, младежите Крейг Брийн / Скот Мартин и Стефан Льофевр / Габен Моро убедиха Citroen да заложи на тях.

Този избор се прави в рамките на политиката на марката да открива и обучава млади надежди. Вече повече от 15 години Citroën открива най-големите рали пилоти: Льоб, Ожие, Сордо, Ньовил, Камий и, разбира се, Мийк. Предстои Брийн и Льофевр да се присъединят към това славно поколение.

В началото на сезона отборът ще пусне два автомобила Citroën C3 WRC: един за Крис Мийк и един за Крейг Брийн и Стефан Льофевр. Графикът на състезанията ще се обяви по-късно и Citroën ще предложи при първа възможност трети автомобил.
На някои от кръговете на Световния шампионат 2017 г. Citroen C3 WRC ще бъде поверен на Шейх Халид Ал-Касими и Крис Патерсън.

Вече участвали в развитието на Citroen C3 WRC, Крис Мийк, Крейг Брийн, Стефан Льофевр и Шейх Халид Ал-Касими ще продължат да провеждат изпитанията за хомологацията на автомобила. Успоредно с това, те ще участват в рали Испания (Мийки, Брийн и Ал-Касими) и рали Великобритания (Мийки, Брийн и Льофевр) през 2016 г., за да натрупат опит зад волана на новите автомобили.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:03 1
+ 0
- 0
sffsdf17163
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.