28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Dacia Rally Team отново на Balkan Offroad Rallye

DACIA RALLY TEAM, съвместен проект на Dacia България и Safety Driving Academy, ще стартира в Balkan Offroad Rallye (екс Balkan Breslau) за втора поредна година. Състезателният автомобил Dacia Duster с екипаж Иван Раев и Виктория Попиванова бе представен официално днес от Рено Нисан България и Safety Driving Academy.

След успешното представяне на отбора през 2014 година, DACIA RALLY TEAM отново взима участие в Balkan Offroad Rally. Автомобилът с минимални модификации и млад екипаж, завърши на 13-о място от 42 участници на международния офроуд маратон Balkan Breslau Rallye 2014. Надеждността и здравината на Duster се потвърдиха по над 2300 състезателни километра по тежки трасета, през които мина без сериозен технически проблем и без да подведе екипажа.

Тази година, отборът запазва пилота Иван Раев, а навигаторът отново е от екипа на Рено Нисан България – Виктория Попиванова, Директор „Човешки ресурси“. Изборът на навигатор е осъществен чрез вътрешен конкурс: тест за знания по темата Dacia, тест за офроуд състезателни познания, тест на реакции и координация, физическо състояние, работа с медиите, навигация в реални условия. Журито (Владимир Илиев, Димитър Илиев, Калина Йорданова) решава да даде мястото на Виктория, тъй като тя показва не само най-добрия резултат по време на теста за офроуд навигация, при това с голямо внимание по отношение на безопасността, но също така показа завидно физическо състояние, балансирана и спокойна личност.

Състезателният автомобил Dacia Duster е същият, използван за миналогодишното участие. Подготовката му е реализирана от екипа на Владимир Илиев, според инструкциите получени от централния инженерен отдел на Renault, който подготвя автомобилите за Andros Trophy, Pikes Peak и рали Aicha des Gazelles. Единственото подобрение по автомобила за тазгодишното състезание са нови амортисьори, които са използвани в рали Aicha des Gazelles 2015. Амортисьорите на автомобила са изработени от фирма S99Tech и позволяват повишаване просвета на автомобила от 25 до 45 см. Амортисьорите са конструирани специално за Dacia Duster и не е необходима модификация (на автомобила или амортисьорите) за тяхното монтиране.

Автомобилът е максимално близък до серийния модел. За база е ползван Duster dCi 110 BVM6. Купето е усилено, амортисьорите са заменени, и са добавени са всички нужни за състезателен автомобил елементи: ролбар, защитна скара за двигателя, диференциала и резервоара, спортни седалки SPARCO с 4 точкови колани TRS, спортен волан, опора за крака на навигатора и пилота, разговорно и трипмастер.

Проектът DACIA RALLY TEAM има за цел да за даде достъп до автомобилния спорт на млади пилоти с потенциал, за които това да са първите стъпки към сериозна кариера. Благодарение на глобалното партньорство между Dacia, Димитър Илиев и Safety Driving Academy, той става реалност с повторното участието на екипа в Balkan Offroad Rallye.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:34 1
+ 0
- 0
sffsdf2659
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.