28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Драматичен четвърти ден на Balkan Offroad Rallye 2015

Тежък за някои от българските екипажи се оказа четвъртият етап на международната надпревара Балкан Офроуд Рали 2015. В класа на крос-кънтри автомобилите, доскорошните водачи Ивайло Върбанов и Георги Антов (Мицубиши) получиха технически проблеми още на старта и трябваше да се върнат в бивака за ремонт. Сходна бе и ситуацията с Десислав Славчев и Маргарита Стайнова (Мерцедес), които скъсаха кормилна щанга малко след старта и също загубиха доста време в ремонт. Така, нашите екипажи са на 18-о и 19-о място, с над 4 часа пасив на водачите.

Все пак, добрата новина е, че все още имаме водач в генералното класиране и това е екипажът Петър Ценков - Иван Маринов (Опел Антара). Българите загубиха отсечката от немския тим Франк Стенски - Александър Таш (Мерцедес) с 19 минути, но все още са начело на колоната с 20 минути преднина. Стенски е на втора позиция, а трети е сънародникът му Йорг Грюнбек, победител в първото издание на маратона през 2011 г.

Много добре се представи тетевенският екипаж Димитър Ничев – Румен Ангелов (Тойота), който завърши отсечката на трето място, а в генералното се изкачи до 6-о място. На 7-а и 8-а позиция в оверола след тях са също наши сънародници – Милен Милев /Тодор Тиролски (Мерцедес) и Петър Минчев / Пламен Николов (Мицубиши). Иван Раев и Виктория Попиванова с Дачия Дъстър също напреднаха с една позиция в класирането и вече са на 21-во място.

В класа на ATV-четириколките, Васил Томов продължава да диктува безмилостно темпо, а след като основния му опонент Паскал Тройон не завърши етапа заради счупена трансмисия, търновецът е с комфортния аванс от час и 11 минути пред новия си конкурент в генералното Петер Гронешилд от Холандия.

Същото е положението и при SSV бъгитата, където Цанко Цанков и Зорница Тодорова могат да поемат въздух, след като основните им опоненти Леа и Филип Готие счупиха последователно и двата диференциала на своя Поларис и са назад в класирането. А най-близко до българите от преследвачите са швейцарците Мишел и Антоан Питу, но на 33 минути след нашите състезатели.

При мотоциклетите, миналогодишният победител Юен Беат от Австрия продължава да е водач в генералното, но е под силен натиск от французина Франсоа Бони, който е само на минута след него. От надпреварата отпадна швейцарецът Адриан Рох, след като падна тежко в трасето и бе откаран в болница. За щастие, пилотът на Хускварна е със сравнително леки наранявания и вече е в бивака на надпреварата.

При камионите, Томас Шмид е очакваният лидер в класирането, след като не само спечели отсечката около Старосел, но и единствен изкара целия маратонски етап във вторник.

В екстремния клас на Балкан Офроуд Рали 2015 Мартин Хеле с Тойота все още е водач в класирането, но отсечката бе спечелена от ветерана Хенрик Щрасер, който се изкачи до второ място във временната подредба. Свилен Максимов и Делян Димитров изпаднаха с две позиции до 16-о място в ранглистата.

Balkan Offroad Rallye 2015 стига до вас с подкрепата на MONSTER ENERGY



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:33 1
+ 0
- 0
sffsdf2986
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.