26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

F1: Никой не успя да спре "робота" Розберг и в Китай

Нико Розберг (Mercedes) продължава да гледа света на Формула 1 от най-високото място на подиума и след Гран при на Китай. В Шанхай германският пилот спечели и третото състезание от начаото на сезона и удължи победната си серия на 6 поредни, считано от надпреварата в Мексико от миналогодишната кампания.

Розберг стартира първи и единственият момент, в който изтърва първата позиция, бе в началните метри, когато беше атакуван от Даниел Рикардо (Red Bull). Австралиецът обаче бързо върна лидерството на водача във временното класиране, а малко след това спукана задна лява гума го прати назад в класирането.

Най-конфликтната ситуация обаче се случи на влизането в първия завой, когато Себастиян Фетел удари съотборника си във Ferrari Кими Райконен и се наложи и двамата да посетят бокса за поправки на болидите им. По време на цялото състезание Фетел се извиняваше по радиото на отбора си и обвиняваше за инцидента агресивното влизане от вътрешната страна на Данийл Квят (Red Bull), който не е оставил място на германеца и го е принудил да удари съотборника си.

В крайна сметка Фетел и Квят завършиха на второ и трето място, а след преминаването на кантара и преди награждаването влезнаха в словестна битка заради спорната ситуация. Руснакът се защити с думите "Аз просто се състезавах. Да, беше много агресивно и рисковано, но съм на подиума, нали? Ти също си наподиума."

Четвъртата позиция остана за Даниел Рикардо, който все пак успя да компенсира изоставането си заради спуканата гума, но това не бе достатъчно за стъпване на подиума. След австралиеца финишираха Райконен и Фелипе Маса (Williams).

Седмото място бе за Люис Хамилтън (Mercedes). Световният шампион също не се размина без главоболия в първия завой, където първо налетя на отломки от болида на Райконен, а след това бе ударен и от Фелипе Насър и трябваше също да сменя предното си крило. Британецът опита да компенсира това, заедно с факта, че стартира последен, с много дълъг стинт с по-твърдата смес гуми в края на състезанието, но състоянието на гумите му в последните обиколки бе отчайващо и единствено късметът го предпази от загуба на позиции.

Съотборниците в Toro Rosso Макс Верстапен и Карлос Сайнц завършиха съответно осми и девети, а Топ 10 затвори Валтери Ботас (Williams).

Двата болида на McLaren на Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън оцеляха записаха 12 и 13 резултат, като пред тях завърши Серхио Перес (Force India). Очевидно торбата с чудеса на отбора-дебютант Haas се изчерпи, защото след отличното представяне в първите два кръга в Австралия, този път отборът не взе нито една точка, след като Естебан Гутиерес завърши на 14 място, а Ромен Грожан трябваше да се задоволи с 19 позиция.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:23 1
+ 0
- 0
sffsdf9934
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.