21 юни 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

“Горна Росица” затваря пролетния цикъл на Републиканското по мотокрос

В края на тази седмица, мотополигон „Горна Росица” ще приеме състезателите от Европейския шампионат по мотокрос в класовете ЕМХ65 и ЕМХ85, както и четвъртия кръг на Републиканския шампионат по мотокрос при големите от класовете МХ2, МХ1 и МХ, съобщиха от Българската федерация по мотоциклетизъм. Състезанието ще маркира края на „пролетния” полусезон в мотокроса, който ще бъде възобновен пак в Севлиево, но на 11.09.2016. Мотополигон „Горна Росица”, въпреки че през последните две години не е бил домакин на Световен шампионат, продължава да се развива като конфигурация и инфраструктура и определено едно от топ 3 мотокрос съоръжения в света и днес. Този път състезателите ще бъдат посрещнати от нова, подобрена конфигурация спрямо сезон 2015 (нови елементи), ново „детско” трасе за клас ЕМХ65 (в зависимост от метеорологичните условия) и нова зона за почистване на мотоциклети, съобразена с последните изисквания. Община Севлиево и МСК Севлиево както винаги са максимално ангажирани в организацията на състезанието, което винаги е гаранция за добре свършена работа и отлични условия на мотополигона.

ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОНАТ ЕМХ65

По време на състезанието в Троян, положението в клас ЕМХ65 се промени значително и на сцената се появиха двама нови състезатели – Мариус Поповичи (КТМ, Румъния) и Лазло Течи (Унгария, КТМ), които показаха силно каране и добра подготовка. Въпреки това обаче, лидери в подреждането на шампионата са Матия Стерпин (Хърватско, КТМ, 88т.) и Виктор Бориславов (Мотоспорт Варна, КТМ, 82т.), като разликата между двамата е едва шест точки. В Севлиево първо участие за сезона ще отбележат и някой нови състезатели от Унгария и Хърватско, но подиума за състезанието най-вероятно ще бъде сериозно повлиян от атмосферните условия и прогноата за дъжд.

ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОНАТ ЕМХ85

След като пропусна надпреварата в Троян поради матура, Адам Ковач (Унгария, КТМ) ще се включи в борбата на мотополигон „Горна Росица” тази седмица без да познава конкуренцията си, а тя не е никак малка. Лидер в класирането на клас ЕМХ85 е хърватинът Никола Хранич (Хускварна, 100т.), който до момента няма загубен манш в сериите. Втори в подреждането е гръкът Антонис Сагмалис (КТМ, 88т.). На третата позиция в момента, Николай Малинов (МСК Севлиево. Кавазаки, 70т.) ще трябва да „забрави” за падането си в Троян, което му коства много точки, но хубавото е, че младият пилот се размина без сериозни контузии и ще преследва подиума в Севлиево с увереност, но и много голяма конкуренция. Кристиян Иванов (НСА моторспорт, КТМ, 66т.) и Димитър Грозданов (МХ Рейсинг Симитли, КТМ, 63т.) се представят отлично за своята първа година в клас 85сс, а Ерай Хасан (Мотоспорт Черно Море, КТМ, 46т.) все още не се е възстановил напълно от контузия през април и неможе да покаже изцяло потенциала си.

РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОНАТ МХ2

С надеждата, че шумотевицата около баловете вече е поотшумяла и състезателите от клас МХ2 ще могат да се концентрират главно в състезателна дейност, поглеждаме в класирането на шампионата след три кръга. В клас МХ2 Джуниър, Георги Георгиев (Текстил рейсинг, Сузуки, 129т) има само една точка преднина пред Тони Цветков (Панчо Рейсинг Тийм, Ямаха, 128т.), а Хакан Халми (МСК Севлиево, КТМ, 125т.) е трети, с много сериозни шансове за успех на „родна земя” в Севлиево. Халми е лидер обаче в клас МХ2, където падане в сутрешната тренировка на състезанието в Троян, сериозно попречи на Кристиян Ангелов (НСА Моторспорт, Ямаха, 107т.) да се представи добре и да запази лидерската си позиция в класа която имаше след Левски. Две точки след Ангелов, с по 115т., в класирането при мъжете се нареждат Георгиев и Цветков, а след като пропусна стартовете в Троян, Любомир Васев (МХ Рейсинг Симитли, Ямаха, 81т.) има не малко точки за наваксване.

РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОНАТ МХ1

В клас МХ1, лидер с пълен актив от 150т., продължава да бъде румънецът Адриан Радута (Ямаха), а Шевки Шевкиев (Сузуки) заема позиция две в класирането със 120 точки. Калоян Илиев (МСК Севлиево, КТМ, 114т.) показа силно каране в Троян, но постепенно звездата на Васко Георгиев (Панчо Рейсинг Тийм, Сузуки, 90т) започва да се появява все по-често в зоната на подиума (2-ро място в Троян) състезателите ще трябва да се съобразяват в бъдеще с неговите амбиции. Атанас Атансов (Троян Моторспорт, Ямаха, 95т) и Ивелин Манев (Моторейсинг Варна, КТМ, 66т.) също намират своето място в челните места на клас МХ1, но тяхната сила ще се прояви с разитието на шампионата през годината.

РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОНАТ МХ

Мартин Тодоров (Еър Макс Рейсинг, Ямаха) вече натрупа 150 точки и шест победи в шест манша от началото на сезона, но голямата интрига в най-масовия клас за момента – клас МХ е между Юлиян Райчев (Панчо Рейсинг Тийм, Кавазаки) и Веселин Малинов (МСК Севлиево, Кавазаки) които са с равен брой точки – 126.

Официалното откриване на състезанието – GRAND PRIX Bulgaria 2016 е от 10:00 часа в неделя, а в събота тренировките започват в 10:30 часа.Рейтинг :
09.09 2023 в 06:19 1
+ 0
- 0
sffsdf11840
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.