19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Great Wall е официален превозвач на Balkan Offroad Rallye 2015

Българските автомобили партнират на оф-роуд маратона за трета година

На 19 септември, събота, е стартът на българския кръг на най-мащабното офроуд състезание у нас - Balkan Offroad Rallye. През 2015, вече традиционно, българските автомобили Great Wall отново са официален превозвач на ралито. 

Balkan Offroad Rallye е част от веригата международни надпревари Breslau, с родоначалник легендарното рали Breslau Poland с над 20-годишна история. В последните години зад офроуд състезанието стои българин – оф-роуд доайенът Александър Ковачев. Благодарение на неговите усилия най-мащабното състезание в Европа има и българско издание.

По повод 5-тата годишнина на състезанието организаторите отправят предизвикателство към участниците – те ще трябва да преодолеят трасета в Стара планина, Рила, Родопите, Средна гора и Сакар. Маршрутът на състезанието предвижда над 2000 километра, разделени в 8 състезателни дни, което е предизвикателство не само за състезателите, но и за автомобилите им Особено за тези, състезаващи се в екстремния клас, класически за Breslau Poland. При него участниците трябва да се справят с изключително пресечен терен и тежки препятствия – реки, блата, скали, използвайки своите лебедки и други помощни средства.

Естествено, организаторите също ще трябва да могат да преминават през терена безпроблемно, за да гарантират сигурността и нормалното протичане на надпреварата и затова за пореден път заложиха на изпитаните българските машини. Зад мащабната организация стои екип от над 100 човека – маршали, лекари, времеизмервателни екипи, подкрепени от високо проходими машини за организацията и линейки, както и от медицински хеликоптер. Great Wall предоставя общо 10 автомобила от моделите Steed 5 и H5, и двата същински офроудъри с 4х4 задвижване, демултипликатор и бързи и бавни скорости, които да се справят с предизвикателството и в случай на нужда ще оказват помощ на участниците.

На церемония на площада при храм-паметник „Александър Невски” в столицата на 19 септември от 11 часа се очакват над 100 състезателни машини от цяла Европа – мотоциклети, ATV-четириколки, SSV-бъгита, 4х4 автомобили и камиони. Софийският старт на ралито тази година е прецедент.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:33 1
+ 0
- 0
sffsdf2855
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.