19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

И Себастиан Льоб отпадна от рали Дакар 2018! (видео)

ATV-шампионът Сергей Карякин също е аут

Днешният 4-ти етап на рали Дакар 2018 също бе белязан от знакови отпадания. Сякаш започва да става традиция всеки ден поне по един знаков състезател да приключва преждевременно участието си в пустинния маратон. Явно дюните на Перу не са лъжица за всяка уста...

След като спечели етапната победа в четвъртия етап и застана на второ място в класирането при автомобилите, днес Себастиан Льоб казва "сбогом" на рали Дакар 2018 и се прощава с мечтата си да добави титлата от най-тежкото рали в света към 9-те си безапелационни победи във WRC.

Пилотът на Peugeot на два пъти затъна в пясъка, а след като болидът му пропадна в пясъчна фуния с висока скорост, навигаторът Даниел Елена получи наранявания и продължаването на екипажа стана невъзможно. Преди инцидента, Льоб и Елена вече бяха натрупали над два часа изоставане и така или иначе, нямаха шанс за титлата.

"Пясъкът беше изключително хлъзгав. Затънахме, но успяхме да се измъкнем. След това стигнахме до гребен на дюна, където видяхме закъсла кола. Видяхме откъде минава Насър и го последвахме, но не отразих, че зад върха има яма. Бам! И се забихме в нея. Изчакахме камион да ни изтегли и потеглихме. Карахме доста бавно - всеки път като вдигна над 30 км/ч, навигаторът ми започваше да крещи от болка. Псоле пак пропаднахме в дупка. Явно Даниел е наранен и засега не виждам как ще продължим. Не искам да го притискам, изглежда зле", заяви Льоб, преди да се установи, че контузията на Елена е сериозна и приключват участието си.

Все пак, Peugeot остава основен претендент за победата, благодарение на Стефан Петерханзел, който има 30 минути аванс пред съотборника си Карлос Сайнц в генералното класиране. Закъсалит вчера Сирил Депре пък, ще бъде "водоноска" на двамата, за да подсигури грабването на титлата в последното участие на френския тим в рали "Дакар".

Другото знаково отпадане от рали Дакар 2018 бе това на настоящия шампион в класа на ATV-четириколките Сергей Карякин. Подобно на Льоб и Карякин ве етапна победа вчера, но днес не вдия финала. Руският пилот падна лошо и счупи рамото си на 44-ия километър от състезателната отсечка, като по този начин Игнасио Касале - шампион от 2014 година, остава едноличен претендент за титлата в класа, със солиден аванс пред конкуренцията.

Водачът при камионите Едуард Николаев също изживя драма, след като полегна в пясъка, но неговият Камаз бе "изправен на крака" сравнително бързо и руснакът дори записа етапната победа.

Очаквайте още подробности!



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:24 1
+ 0
- 0
sffsdf30348
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.