16 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Кално трасе за Европейското по мотокрос в Севлиево

На стартовите бариери на „Горна Росица” застанаха 112 състезатели от 12 държави, а въпреки силния дъжд през целия уикенд трасето №1 за дисциплината в света заобиколиха близо 10 000 души. Това съобщи Българската федерация по мотоциклетизъм на официалния си сайт.

Именно дъждът беше причина най-малките в клас ЕМХ65 да спрат да карат още в началото на първия манш, а за втория не излязоха по преценка на журито, което беше оглавено от Николета Олариу (Румъния) – член на комисия „Мотокрос” – ФИМ Европа.

В клас EMX85 Малинов беше безапелационен в първия манш на тежкото трасе, а във втория беше изпреварен в последната обиколка от Николай Тимуш (КТМ,Молдова) и остана втори. Въпреки това състезателят на МСК Севлиево завърши с 47 точки и се качи на първото място за награждаване. След него останаха Тимуш с 43 точки (в първия манш се класира 4-ти) и Мариус Канакис(Гърция, КТМ, 1 манш – 6 място, 2 манш – 3 място, 33 точки). Пилотите караха по трасето за Junior-категорията на мотополигона, което изключва изкачванията и всички стръмни участъци.

Отново поради атмосферните условия се наложи втория манш в МХ да бъде прекратен и класирането за награждаване беше от първи манш. Така на подиума се качиха Александър Ленев(JRC-София, КТМ) , Янко Зоков (АИТ Рейсинг, Кавазаки), а трети Манфред Спендлер (КТМ, Румъния).

Безспорно най-интересна за публиката беше надпреварата от Европейския шампионат в клас OPEN. 30 минути състезателно време и 2 допълнителни обиколки направиха пилотите по програма. Над всички с карането си и в двата манша беше Володимир Тарасов (Украйна, КТМ) , който убедително ги спечели и логично си тръгна от Севлиево с 50 точки към актива си за генералното класиране. Втори на стълбичката застана Петър Михалец (Чехия, КТМ, 1 манш- 4 място, 2-манш – 2 място, 40 точки). Трети в OPEN за кръга финишира Ян Катанец (Словения,Ямаха, 1 манш – 2 място, 2-манш – 8 място, 35 точки). И тримата с 450 кубикови машини. От българските пилоти с най-предно класиране завърши Веселин Иванов (Сузуки), който зае 10-та позиция.

Предизвикателствата за българските мотокросисти продължават тази седмица в Левски. Вижте още клани кадри, дело на колегите от LAP.bg, в галерията над статията.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:48 2
+ 0
- 0
sffsdf24530
+ 8
- 0

 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.