28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Кърджали офроуд фест 2016: победителите

Над 9000 хиляди души наблюдаваха екстремните обиколки на специално изграденото затворено трасе за Кърджали офроуд фест 2016 до водното огледало в центъра на града. Много изкуствени и естествени препятствия, много кал, скокове, мръсна газ и пилене на гуми показаха екстремните състезатели. Купите на победителите бяха връчени от кмета на град Кърджали инж. Хасан Азис.

Първи на подиума за награждаване се качиха дамите на мотоциклети, които преминаха трудните трасета през първите 2 дни и затвореното трасе заедно с мъжете. Овации от публиката за Александра Ангелова заела челната позиция, следвана от Денка Йорданова от Габрово и Биляна Маринова.

Първи в клас Мотоциклети „Сеньор” е Стоян Пачарозов, в клас Мото Стандарт Тодор Пашов. Най-оспорваната битка в клас Мото Профи завърши с победа на голямата българска надежда Теодор Кабакчиев, победител и в миналогодишната надпревара в Кърджали.

В клас АТВ Хоби се отличи Марио Дончев, а от Експертите най- добър е Марин Мерзев. Единствената АТВ дама Ренета Христова също получи приз, като единствен представител на дамите при четириколките и 4 място в общото класиране.

Състезателите в рали-рейд категорията бяха разделени на два класа. Победителите в клас „Крос Кънтри Бъги” са Гочев / Тодоров, следвани от Гочев (баща) с навигатор Джема Богданова и третото място за екипажа Гергов / Христова. В класа «Крос Кънтри Джипове» първи е пловдивския екипаж Георгиев / Делев, следвани от Милен Милев с навигатор Ива Бонева и трето място за Дончев / Вълов.

В отделен клас се състезаваха Начинаещи Хоби, където първото място завоюва екипажа на клуб Радиал - София Димитров / Думанов.

До финала в клас Стандарт Леки (до 2400 кубика) достигнаха Иван Попов / Ангел Попов от Самоков, Чавдаров / Мутев от Джебел, а трети е екипажът от Стара Загора със Сузуки Витара Дечев / Димитрова. При машините с двигател над 2400 кубика приза взе екипажът Зарков / Янчев, второто място е за Думанов / Давидов от Варна и трети са Стойков / Русев от Пловдив.

Експертите – така нареченият кралски клас, с най-бързите и най-добре оборудваните автомобили е разделен в два класа - Прототипи и Модифицирани. Двете обиколки на затвореното трасе за тях бяха с по-голяма сложност и по-екстремни препятствия.

Изключително добро представяне на румънските екипажи в клас Прототипи, които за първи път участват в българска офроуд надпревара. Първото място е за смесения екипаж – автомобил управляван от румънския пилот Фонтана, с български навигатор Константин Панайотов и още два румънски екипажа на второ и трето място - Мусетеану / Меленте и Тутуиани / Гиобану.

В Експерт Модифицирани първо място зае гръцкият екипаж Ксенитополу / Галанакис, второто бе за Картал / Улудак, а третото за самоковския екипаж Иванов / Трендафилов.

Кърджали офроуд фест 2016 завърши с шампанско, поздравления и с пожелание за среща на Баха България в края на септември в град Самоков. От тази година Баха България е кръг от Европейският Баха Шампионат.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.