16 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Кърджали офроуд фест 2017: победителите

С много емоции и зрелища през уикенда се проведе траиционното откриване на сезона „Кърджали офроуд фест”. На старта на мотоспорт празника застанаха 70 джипа, 10 бъгита, 50 мотциклета и 20 четириколки от България, Турция и Гърция. Те се пуснаха в няколко паралелни надпревари - трофи състезание за джипове, крос-кънтри състезание за SSV-бъгита и джипове, както и хард ендуро надпревара за мотоциклети и ATV.

Участниците се изправиха пред няколкостотинкилометрови отсечки из Родопите, както и пред атрактивно затворено трасе в самия град, на което над 5000 души наблюдаваха майсторските изпълнения на състезателите. Своето ATV по трасето подкара и кметът на Кърджали Хасан Азис, който награди и призорите в отделните категории.

В крос-кънтри състезанието, победата в генералното класиране и съответно тази при SSV бъгитата грабнаха Валентин Гергови и Мария Христова с Can-Am X3. С второто си място в общата подредба, Цветомир Иванчев и Илиан Георгиев с Hyundai Santa Fe триумфираха при автомобилите, както и в клас Т1 за модифицирани возила.

Тежката трофи надпревара в Кърджали офроуд фест 2017 пък бе разделена съответно на класове експерт и хоби. Така, победители в по-тежкия клас i подкатегорията "прото" станаха Рулис Цемекоглу и Димитрис Цолакис от Гърция с техния прототип Tsekmesolo. Гърците надделяха над родния екипаж Любен Динев - Милен Дечев (Toyota Proto). С третото си място при експертите, титлата в подкатегорията за модифицирани машини взеха Янко Тенчев и Радослав димитров с Nissan Terrano II.

В клас "хоби", победата от трофи надпреварата в Кърджали взеха Георги Мичев и Минчо Вачков с Nissan Patrol, които победиха Слави Чавдаров и Христо Георгиев (Chevrolet Geo). Подиумът допълниха Айхан Ахмет и Алекс Александров със Suzuki Vitara.

В екстремната ендуро надпревара, която включваше два дни каране по навигация, както и Х-крос на затвореното трасе, участниците бяха разделени на категории "експерт" и "хоби", а за генералното класиране се сумираха точките от двете надпревари. Така, победител в клас ATV-експерт стана Емил Комаровски, който победи и в дете надпревари и с 40 точки актив изпревари Марин Мерджев и единствената дама в състезанието Рени Христова. В клас ATV-хоби триумфира гръцкият пилот Макис Кирякидис, който изпревари "ловеца на мигранти" Динко Вълев и съотборника си Рафаил Кирякидис.

При мотоциклетите, титлата в клас "експерт" от Кърджали офроуд фест 2017 взе Иван Димов, който победи Янко Михайлов и гръка Симеон Савидис. В клас "стандарт" най-добър бе Владимир Гочев, който надделя над Светослав Маринов и Гюрсел Мюмюн.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:53 1
+ 0
- 0
sffsdf22002
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.