29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новак спечели етап 10 от Silk Way Rally 2017, българите напредват в класирането

Десетият етап на международния оф-роуд маратон Silk Way Rally 2017 също бе успешен за Петър Ценков и Пламен Николов. Екипажът на Opel Antara RR даде 14-о време в 360-километровата състезателна отсекча от Хами до Дунхуан, която предложи скоростни трасета в първата част и технична навигация във втората. Така, българският тим се изкачи с още една позиция в генералното класиране, като вече е на 22-ро място. Целта пред нашите е влизане в топ 20 на "Пътя на коприната", но и запазване на автомобила в последните 4 етапа.

Иначе, изненадата за деня поднесе италианецът Еугенио Амос с бъги Ford. Новакът в трансазиатската надпревара не можа да повярва на очите си, след като стана ясно, че е етапен победител. По-късно стана ясно, че половината от причината за победата е неговият френски навигатор Себастиан Делоне, който единствен от челните коли хвана сложна точка от навигацията и поволи на екипажа да не обърка пътя, а няколко от лидерските машини загубиха ценно време във въртене нахалос. С постижението си Амос и Делоне се изкачиха на 5-о място в генералното класиране при колите.

Втори и трети за деня финишираха Mini-тата на Язид Ал Раджи и Брайс Мензийс, като саудитецът финишира на едва 46 секуунди от етапния победител, а американецът - на нищожните 2 секунди пред лидера във временната подредба Сирил Депре с Peugeot. След Депре в оверола се нареждат Хан Вей с бъги Geely SMG (6-и за деня) и Брайс Мензийс.

При камионите, Камаз продължава с тоталната доминация в Silk Way Rally 2017, макар самотния им опонент Мартин Коломи с Tatra да се опита да изпоти руските пилоти. Отсечката бе спечелена все пак от пилот на руската армада - Едуард Николаев, който измъкна минута и половина на Коломи, а точно на минута от чеха финишира Дмитри Сотников.
Сотников все още е водач при тежкотоварните, на 15 минути пред Антон Шибалов (4-и за деня) и на 29 от Айрат Мардеев (5-и вчера). Мартин Коломи продължава битката за влизане в топ 3, като шансовете са налице, тъй като е на едва 42 секунди след Мардеев.

Днешният 11-и етап от "Пътя на коприната" отвежда участниците от Дунхуан до Джаюгуан, като ще бъде с намалена дистанция - организаторите решиха да отменят първата част на състезателната отсечка, минаваща през защитен резерват.

Разгледайте голямата и красива галерия снимки от етап 10, намираща се над статията, а за разбиращите руски ето и подробен видео обзор:



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:30 1
+ 0
- 0
sffsdf27083
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.