25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Пълен обрат след етап 4 на рали Мароко 2015

"Ни Сайнц, ни Бареда в рали Мароко 2015" - това бихме написали за заглавие, ако иронизираме репортажа ни от третия етап на африканската рали-рейд надпревара. Четвъртият ден на рали Мароко 2015 донесе тотален обрат в класирането, след като двамата лидери в отделните категории драматично изгубихха лидерството и не само...

Само 13 километра след старта на специалния етап, Хоан Бареда (Honda) катастродира тежко и бе откаран в болницата на Маракеш. За щастие, младият испанец не е с особено тежки наранявания, но участието му в рали Мароко 2015 приключи. Доста иронично, като се има предвид, че точно Мароко бе избрано завръщането на японците в рали-рейда през 2012 година, при това с много добри класирания оттогава насам. След инцидента, генералното класиране при мотоциклетите бе окупирано от машини на КТМ, като новият лидер е Сам Съндърленд, следван от мотокрос звездата Матиас Валкнер и чилийския талант Пабло Кинтания. Чак 40 минути след тях е първата Honda - тази на Пауло Гонсалвеш.

Не много по-малка бе и драмата при автомобилите, където титулярът Карлос Сайнц след два спечелени етапа и водачество при автомобилите, бе принуден да прекрати участието си в рали Мароко 2015 заради технически проблеми на своя Peugeot 2008 DKR. Но пък неговият съотборник - "новобранецът" Себастиан Льоб, показа, че не е случаен и даде трето време за деня, само на 2 минути от победителя, макар в генералното да си остава далеч назад.

Иначе, битката за лидерството в западната част на Магреба, се води между двама пилоти от далечния източен Арабски полуостров - Язид Ал-Раджи от Саудитска Арабия (Toyota) спечели отсечката, но лидер в генералното с 16 минути аванс е катарецът Насър Ал Атия (Mini). След тях, почетната стълбичка във временното класиране на рали Мароко 2015 допълва действащият световен шампион Владимир Василиев (Toyota), плътно следван от ветерана Жиниел де Вилиерс (Toyota).

Много интересна е борбата при камионите в рали Мароко 2015. Макар водач все още да е Маартен ван дер Бринк с Renault, флотилията на Iveco го атакува безмилостно. Вчерашният етап бе спечелен от Федерико Виягра, а в генералното аржентинецът е трети, изпреварен от съотборника си Алеш Лопрайс, който пък на само две минути от лидера.

При ATV-четириколките, Рафал Соник е безгрешен и води с огромен аванс на испанците Едуардо Сеханиз и Ковадоня Суарез.

Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.