20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Рали "Твърдица - Елена" 2017 този уикенд

На 14-ти, 15-ти и 16-ти юли тази година ще бъде проведено 13-тото автомобилно рали "Твърдица - Елена". Състезанието, което миналата година получи най-много точки в оценката от всички ралита в България и в последните години се утвърди като еталон за българския автомобилен спорт, отново ще посрещне хилядите гости на едноименните балкански градове и най-верните привърженици – феновете на този атрактивен спорт край трасетата на Елено–Твърдишкия Балкан.

Организационния комитет, съвместно с общините на град Твърдица и град Елена и личния принос към развитието на автомобилния спорт от кметовете Атанас Атанасов – кмет на Община Твърдица и инж. Дилян Млъзев – кмет на Община Елена, както и с подкрепата на Българската федерация по автомобилен спорт и не без съдействието на спонсорите, са подготвили едно издание на състезание с динамична подредба на състезателните етапи и надяваме се, с перфектна организация, които да държат публиката максимално безопасно и близо до автомобилния спорт.

Рали “Твърдица-Елена” ще бъде трети кръг от календара на БФАС, което по традиция се провежда през най-хубавия сезон на годината – лятото. Дължината на ралито е 295 км, от които 130 км са състезателни и са разделени на 10 скоростни етапа. Тази година състезанието ще се проведе официално в три дни.

В петък (14-ти юли) от 21:00 ч. на площад Свобода в гр. Твърдица ще бъде даден церемониален старт от подиума на състезателната арка и под светлините на фойерверките и аплодисментите на публиката, екипажите на участващите пилоти ще се отправят за последни приготовления преди същинското начало на надпреварата. В събота (15-ти юли) предстои административен и технически преглед. Фактически ралито ще стартира в 16:20 ч. с преминаването на скоростните етапи "Твърдица" (20 км) и "Боров дол" (7 км), след които следват етапите „Моторспорт Академия“ и атрактивния скоростен етап в града “Хюндай“.

През втория състезателен ден (неделя 17-ти юли) на пилотите предстои да преминат нелеките почти 100 състезателни км през Елено-Твърдишкия Балкан, достойни за формат на световния рали шампионат, за да стигнат отново до подиума на официалната арка. Скоростния етап 5 - "Чумерна", ще бъде просто една загрявка за екипажите преди сериозният "Буйновци" (19.90 км), който ще стартира от разклона за хижа Чумерна и ще финишира малко преди село Буйновци. Следват две преминавания на абсолютно новия за ралито етап "Лазарци", разделени с време за обслужване в изнесена сервизна зона, след което предстои едночасово прегрупиране в центъра на гр. Елена, където зрителите ще могат да разгледат колите от близо.

След почивката в Елена на екипажите ще се наложи да карат "Елена-Твърдица" - цели 29 км и така нареченият "Power stage" - етап "Предела" (24 км), като старта на същия е отново на разклона за хижа "Чумерна", но този път спускането е към Твърдица. Новостите в рали "Твърдица Елена" и през 2017 година няма да липсват. Другото ново, както вече се спомена е двукратното преминаване на етапа Яковци, който преминава край живописния пейзаж на язовир "Йовковци" и финишира в предградията на град Елена.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:31 1
+ 0
- 0
sffsdf26914
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.