29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

7 нови модела от Opel през 2017 година

След като от Opel обявиха очаквания си кросоувър Crossland X, марката сподели и амбициите си за продуктова офанзива през следващата година. Както говори името й "7 през 17", програмата предвижда лансирането на цели 7 нови модела през 2017 година. Германската марка не е имала толкова нови модели в рамките на една година от създаването си през 1899 г. А офанзивата "7/17" е част от разширената моделна стратегия с 29 нови модела между 2016 и 2020 г. През този период позиционирането и портфолиото на марката ще бъдат напълно обновени.

“С тези седем нови модела през 2017 г. Opel ще стане съвсем различна марка в рамките на 12 месеца” заяви изпълнителният директор на Opel д-р Карл-Томас Нойман. “С Ampera-e ние превръщаме електрическата мобилност във възможно за всеки ден шофиране. Второто поколение Insignia показва нова елегантност, лекота и атлетизъм. А с напълно новите кросоувъри в B и C сегментите ние разширяваме портфолиото си в една решаваща област, което ще даде допълнителен и съществен тласък на нашия растеж.”

Ето и моделната офанзива “7 през 17”:

1. Opel Ampera-e. Шампионът по автономен пробег обещава революция в електрическата мобилност от пролетта на 2017. С автономен пробег над 500 км (съгласно New European Driving Cycle - актуалния стандартен метод за сравнение на автономния пробег при различни модели автомобили), Ampera-e доминира в класа си. Допълнително към това Ampera-e предлага динамика на спортен автомобил и простор на компактна кола с пет врати.

2. Новото поколение Opel Insignia, което добавя към името си Grand Sport, ще бъде седан с пет врати със силует на купе-автомобил, спортно поведение и водещо в класа двойно предаване. Както и своя предшественик, от който са продадени над 900 000 ексемпляра, новата Insignia ще се произвежда в Рюселсхайм.

3. Големият и спортен комби модел Opel Insignia Sports Tourer, който заедно със седана ще споделя един и същ дизайнерски език с визионерската студиа Opel Monza Concept от 2013 г. В сравнение с неговия предшественик вътрешното пространство е значително нараснало, особено в областта на задните седалки и багажника.

4. Както и при първото поколение, новата Insignia ще разполага с версия Country Tourer - комби с повишен клирънс и 4х4 задвижване, което да се бори с машини като Octavia Scout, Passat Alltrack и новия E-Class All Terrain.

5. Очаква се обновена версия на вана Opel Vivaro, като от компанията обещават напълно ново ниво на пътнически комфорт и гъвкавост.

6. Споменатият вече от нас Opel Crossland X, който се очаква още в началото на 2017 година. Субкомпактният кросоувър ще е позициониран под Mokka X.

7. А над Mokka ще се появи нов кросоувър, който ще атакува C-SUV сегмента, присъединявайки се към Astra и Zafira.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:01 1
+ 0
- 0
sffsdf18221
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.