19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

90 години от първата тракторна гума в Европа

Преди точно 90 години германската компания Continental представя първата тракторна гума в Европа. Поставеното с една идея начало през 1928 година води през следващите десетилетия до успешните и иновативни T2 и T4 през 20-те и 30-те години и известната AS гума през 1955-а. Днес компанията продължава да създава иновации чрез своите премиум радиални гуми с технологиите N.flex каркас, D.fine ребра и специален дизайн на бордовете.

Историята на специализираните гуми за селско стопанство започва през 1928 година, когато Continental представят първите пневматични гуми за трактор в Европа T2. Само след четири години те пускат T3 AS, която впечатлява със своя иновативен протектор и теглителни способности. През 1938 Continental отново революционизира индустрията като решава да не свързва отделните елементи на протектора в своята T4 AS. От тогава до днес, елементите на протектора са разделени в централната част на гумата, което допринася за по-голяма теглителна сила. В допълнение, подобреното сцепление води до елиминиране на нуждата от вериги и други технологии за сцепление в почвата.

През 1955 германците създават Continental Farmer, която благодарение на новата шарка от скосени и усилени ребра, разширяване на елементите на протектора и подобрени способности за самопочистване, има 20% по-добро сцепление на всякакви вид почви.

Към края на 20 век Continental започва глобална експанзия на пазарите в Северна Америка и Европа. В резултат, през 2014 година компанията предоставя лиценз за производство и продажба на специализираните си земеделски гуми на CGS/Mitas и търсенето продължи да нараства.

През 2016 Continental отново придоби правата над продуктите си и компанията се завърна под свое име на пазара чрез Tractor70 и Tractor85. И двете гуми притежават изключителна издръжливост и стабилност, като в същото време гарантират високо ниво на комфорт при движение, защита на почвата и теглителна сила. И двете гуми използват иновативната и патентована технология на Continental N.flex, която подобрява абсорбирането на удари благодарение на използваните найлонов текстил и заздравен каркас.

През август 2018 Continental представи TractorMaster - радиална гума, която използва новата D.fine технология. Германската компания цели да продължи историята на гумите за земеделски производители като през 2019 година ще предлага повече от 100 размера.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:17 1
+ 0
- 0
sffsdf33884
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.