19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Авантюрист обикаля света с миниатюрен мотоциклет

Португалецът Андре Суза е поел на епично околосветско пътешествие с мотоциклет. Ще кажете, че не е първият приключенец с подобни амбиции, но, може би е първият, който се пробва с мини мотоциклет като Honda Monkey.

Компактната машина е с едноцилиндров, 125-кубиков двигател и мощност, по-малка от десетина конски сили, като харчи под 2 литра бензин на 100 км. Готов за път, Honda Monkey тежи едва 107 кг, без допълнителното оборудване като палатка, резервна гума и т.н.

Връщайки се на Андре, той започва епичното си пътуване с Monkey на 12 юли от родната Португалия. До момента е прекосил Испания, Андора, Франция, Монако, Сан Марино, Италия, Швейцария, Лихтенщайн, Германия, Австрия, Словения, Хърватска, Босна и Херцеговина, Черна Гора и Сърбия, като пристигна и в България.

У нас, приключенецът, който е професионален мотоциклетен пилот, посети мотоциклетния сервиз на Honda в София за смяна на масло и регулярно обслужване на машината си. След няколко дни тук, пътешествието продължава прз Гръция, Турция и т.н. до Пакистан.

„Не е задължително да имаш голям мотоциклет с огромна кубатура, за да обиколиш света“, казва Андре Суза. В думите му има много истина - миналата година пилотът е обиколил Южна Америка, като за 120 дни е изминал 24 225 км. Успехът го подтиква и за доста по-амбициозното околосветско пътешествие.

На въпроса дали преследва лятото, смелият младеж отговоря, че първоначално е планирал това пътешествие да започне през март, но пандемията е объркала нещата и затова е потеглил толкова късно.

Honda Monkey е един от най-разпознаваемите модели мотоциклети в световен мащаб. Пуснат е в серийно производство през 1961 г., а през 1963 започва експорт за Европа и Америка. Бързо се превръща в любимия RV (Recreational Vehicle – мотоциклет за забавление), и благодарение на изключително лесното управление става първия мотоциклет в живота на милиони фенове, гарантирайки максимална забава, приятни емоции, и много безгрижни километри.

Можете да проследите изключително авангардните приключения на Андре Суза в инстраграм профила му https://www.instagram.com/ride_that_monkey/ или във Facebook https://www.facebook.com/ride.that.monkey/.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:07 1
+ 0
- 0
sffsdf37525
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.