26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Чисто нови Low Rider S и CVO Prostreet Breakout от Harley Davidson

Тази седмица Harley Davidson обяви два нови модела, които ще допълнят гамата им за 2016. Това са напълно обновеният Low Rider S и CVO Pro Street Breakout, като и двете машини се очаква да се появят в шоурумите през пролетта. 

Low Rider S

Low Rider S става третият член на “S” серията на HD, присъединявайки се към Fatboy S и Softail Slim S. Той представлява прекрасно съчетание на класическия матово-черен круизър с модерните технологии. Чрез златист бадж, поставен върху горивния резервоар пък, Harley Davidson напомнят и отдават почит на модела XLCR Cafe Racer от 1977 г.

Low Rider S ще се задвижва от Eagle Twin Cam 110 - най-масовият и ефикасен продуктов двигател с въздушно охлаждане на легендарната американска компания. Агрегатът е с капацитет 110 сс и доставя максимално ускорение от 150.5 Nm на 3500 оборота. За подаването на мощността “се грижи” високопроизводителен съединител, който дори идва с опцията “cruise control”, осигуряваща по-голяма защита. Трансмисията е 6-степенна, а към останалите подновени елементи са също спирачките и окачването.

На новия Low Rider S Harley Davidson поставят масивни колектори и Fat-Boy 2-in-2 изпускателна система. Горивната система е с електронно впръскване на горивото (Electronic Sequental Port Fuel Injection - ESPFI). Мотоциклетът е с тройни спирачни дискове с двойни плаващи предни ротори. Може да изберете и опция със стандартна ABS система. Началната цена на този модел ще бъде $16, 699.

CVO Prostreet Breakout

CVO (Custom Vehicle Operations) е специален отдел на HD, който се занимава с разработването на модела Pro Street Breakout. Базиран на вече съществуващия Breakout, този на CVO е по-изтънчен и “изпипан” мотоциклет, при който е обърнато съществено внимание на всеки един детайл. Той предоставя два избора за цвят - “Starfire Black and Starfire Black” и “White Gold and Starfire Black”.

CVO Pro Street Breakout се задвижва от Screamin' Eagle Twin Cam 110 с обеч 110 сс, въздушно охлаждане и компресия 9,2:1. Подобно на модела Low Rider S, този също е с електронна система за впръскване на горивото ESPFI. Към електронните системи на машината са включени и Electronic Cruise Control (осигуряваща максимално удобство и стабилност при пътуване на дълги разстояния), както и H-D Smart Security System. Максималното ускорение е 152 Nm на 3, 500 оборота.

Предното окачване на мотоциклета се осигурява от нови 43 мм предни вилки с тройни скоби. Трансмисията отново е 6-степенна с хидравличен съединител. CVO Pro Street Breakout е снабден с двойни предни спирачни дискове с плаващи ротори. Задното колело е монтирано за 240 мм гума. Първоначалната цена на CVO Prostreet Breakout е $25, 699.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.