17 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Dacia Duster Black Touch: луксозен акцент за "народния SUV"

Dacia Duster определено е бестселър на европейските пазари още от появата си през 2010 година. Компактният румънски SUV грабна клиентелата с приемливите си възможности извън пътя и най-вече с достъпната си цена. През 2013 всъдеходът мина през фейслифт, а сега, първото поколение на бюджетника е към края на жизнения цикъл на своето първо поколение. Макар и да е възпроеман като "народен SUV", евтиният джип не веднъж се е представял с по-луксозни версии, като новата Black Touch е именно такава.

За да предложи малка доза по-премиум усещане, Dacia Duster Black Touch е с черно лаково покритие на предната решетка, огледалата и други места по купето. Наблегнато е и на хромираните детайли по екстериора, като обръчите на светлините за мъгла, рейките на покрива и лайстните под вратите. Черният цвят откриваме и в новите 16-инчове лети джанти, които са стандартни за модела, а матов хром виждаме по предните и задните защити под броните.

Логично, черното е акцент и в салона на Dacia Duster Black Touch, където се виждат различни детайли, украсени в черен пиано лак. Черен е и воланът, облечен с кожа. Сред стандартните глезотии за флагманската версия са мултимедийната система MediaNav Evolution и камерата за заден ход.

Duster Black Touch вече се предлага на пазара във Франция, като се очаква скоро да се появи и в останалите пазари на Стария континент. Модификацията ще се предлага за 1,2-литровия бензинов турбодвигател и 1,5-литровия дизел със 110 к.с., както във версиите с 4х4, така и за тези с предно предаване. Цената на шикозната версия във Франция започва от 17 000 евро и надхвърля 20 000 при варианта с дизелов мотор и задвижване на четирите колела.

Както вече споменахме, първото поколение на Dacia Duster е вече към края си и догодина ще видим наследник на всъдехода. Все още няма информация за това, което може да очакваме от бюджетния SUV, но според слуховете моделът ще нарастне на размери, а може да се появи дори и негова 7-местна серия, за коят осе спряга името Grand Duster. Според шеф-дизайнера на Renault Лорен Ван Дер Акер, следващият Duster ще е огромен скок спрямо настоящия мофел, така че може би ще предлага повече екстри, подобрен дизайн и модернизирана техника. Преди да се появи всъдеходът, обаче, Dacia ще представи фейслифтовете на второто поколение Logan и Sandero на автомобилния салон в Париж.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:10 1
+ 0
- 0
sffsdf15885
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.