23 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Демонстрация със симулатор показва защо са важни предпазните колани

Осемкратният рали шампион Димитър Илиев и Академията по Безопасно Управление на Автомобил „Safety Driving Academy “ съвместно със Централна Автогара АД организира „Акция за използаването на предпазни колани в превозните средства“.

С два специални симулатора Safety Driving Academy ще направи демонстрация, с която да убеди пътниците в ползите от използването на предпазни колани. Днес, 20.04.2018 г., от 8:30 до 15:30 академията за безопасно шофиране на Димитър Илиев ще направи специална демонстрация на Централна Автогара – София, за да убеди пътниците от автобусния транспорт в ползите от поставянето на предпазен колан.

Акцията на Safety Driving Academy е инициирана вследствие на зачестилите ПТП-та с автобуси и микробуси, в които пътуващите масово пренебрегват необходимостта от използването на колани. Благодарение на уникалните за България симулатори, с които Академията разполага, участниците в демонстрацията ще имат възможност да изпитат какво е усещането при преобръщане на автомобил и при челен удар със 7 км/ч – но само при условие, че поставят обезопасителен колан.

Самият Илиев коментира: „Идеята ни е да накараме хората да започнат да слагат коланите по собствено убеждение, а не защото някой ще ги глоби.“

При ПТП, вероятността за фатални последици е в пъти по-голяма за пътниците, неизползващи предпазни колани. Шофьорите и пътниците на възраст между 17 и 34 г. използват най-малко предпазни колани, но са възрастовата група с най-много инциденти. Има доказателства, че хората е много по-малко вероятно да използват предпазни колани за кратки и/или добре познати пътувания, което води до много големи рискове при катастрофи. В България по-малко от 15% от пътниците носят предпазен колан на задните седалки.

А защо коланите в автобуса са изключително важни и спасявт живот, може да видите при колегите от OFFNews.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:22 2
+ 0
- 0
sffsdf31351
+ 0
- 2
Отлично.
А ако изследваме ситуации с други вектори на удара, и с други ускорения, ще се окаже, че коланите убиват. Също лесно доказуемо. Пробвайте с аутокад, или с някой по-лек Компас, тип солид уъркс, или с каквото там сте свикнали.
"И сеа кво праим? Ти къде работиш?"
И не се ангажирайте с такива твърдения, понеже утре роднините на някой убит или осакатен от предпазния колан, ще ви осъдят.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.