28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ето го компактния SUV Citroen C3 Aircross (галерия и видео)

След разкриването на C5 Aircross, Citroën засилва световната си офанзива в SUV сегмента с новия C3 Aircross, компактният си SUV от "ново поколение", който явно ще наследи минаван версията Picasso. Мъникът изглежда доста свежо и предлага големи възможности за персонализация, с 90 комбинации на екстериора и 5 дизайнерски решения за интериора.

Мъникът, макар и ориентиран предимно към градското шофиране и не особено дълги асфалтови пътешествия, ше позволи и минимални забежги извън асфалта, благодарение на системата за контрол на сцеплението Grip Control и за контрол на устойчивостта при спускане Hill Assist Descent. Той разполага също със съвременни технологии, включващи 12 помощни системи за водача, като прозоречен екран и 4 технологии за свързване, например безжично зареждане на смартфон. Новият Citroën C3 Aircross Compact SUV ще бъде пуснат в Европа през втората половина на 2017 г., след което ще бъде пуснат и в световен мащаб.

Сегмента на компактните SUV и кросоувър е много апетитен, с петкратния си ръст от 2012 година насам. И Citroen също иска да „отхапе парче от баницата”, около която вече са се наредили доста конкуренти.
Вдъхновен от концептуалния автомобил C-Aircross, представен на автомобилното изложение в Женева през пролетта, и с класическия си Citroen дизайн, в салона предлага доволно пространство и комфорт, като част от програмата Citroën Advanced Comfort.

Новият Citroen C3 Aircross е компактен 4,15-метров SUV, отличаващ се със силно, оригинално и свежо излъчване, като притежава всички характеристики на здрав и защитен SUV, включително увеличен просвет, висока позиция за шофиране, предни и задни защитни панели, големи колела и защитни арки на калниците.

Салонът разполага с широки и удобни седалки и предлага най-голямото в този клас пространство (най-голямото разстояние до тавана, пространство за краката), ненадмината модулност (плъзгаща се задна седалка с две отделни части, сгъваема седалка на предния пасажер осигуряваща товарна дължина 2.40 м) и изключителен обем на багажника (oт 410 до 520 литра).

Предлага се с пълна гама системи за помощ на водача, като прозрачен цветен екран, функцията за аварийно спиране Active Safety Brake, автоматично превключване на светлините, разпознаване на пътните знаци с препоръки, както и полезни технологии, включително асистент при паркиране и свързаната 3D навигационна система с гласово разпознаване Citroën Connect Nav.

Мъникът ще се предлага с 8 цвята на каросерията, 4 цвята на покрива за двуцветен ефект, както и 4 цветови пакета. Клиентите могат да подобрят класическите тонове или да омекотят контрастиращите нюанси. Те също така могат да избират между няколко дизайна на колелата с колекция от 16-цолови тасове и 16 или 17-цолови алуминиеви джанти.
C3 Aircross се предлага с 3-цилиндрови бензинови двигатели PureTech и дизелови BlueHDi. Бензиновите опции са 130 к.с. с 6-степенна ръчна трансмисия, 110 к.с. с ръчка или автоматик, а най-базовият вариант е с 82 к.с. и ръчни предавки. Дизеловите варианти са със 100 или 120 к.с. и ръчни предавки.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:42 2
+ 0
- 0
sffsdf26228

Рейтинг :
09.09 2023 в 05:32 1
+ 0
- 0
sffsdf26228
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.