25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ето го новия Land Rover Defender! (галерия и видео)

След десетилетия на пазара и няколко години пауза, на ход е възроденият Land Rover Defender. Всъдеходът, който почти няма общо като технологии с предшественика си, обещава да наследи неговите качества като проходимост и издръжливост, предлагайки същевременно модерни неща и повече комфорт.

Дизайнът няма много общо с този на предшественика, макар да са запазени някои общи черти, като питът да изглежда квадратит, както и традиционната резервна гума на задния капак.И намигва с някои черти към концепцията DC100, представена преди няколко години.

Най-голямата новост е преминаването от рама към самоносеща конструкция. Въпреки това, инженерите на JLR гарантират, че това ще е здрав и проходим модел, който не се бои и от най-тежките терени. А за да подкрепят думите си, са навъртели над 62 хиляди километра офроуд (и общо 1,2 млн. км тестове по пътищата).

Както и преди, на разположение са две версии – 90 и 110. Втората ще е първа на пазара, като е с 5 врати и предлага 5 или 7 места. По-късият модел е двуврат, като може да превози до 6 души.

За задвижването на новия Land Рover Defender ще се грижи актуална гама 4- и 6-цилиндрови двигатели. Върхов ще е 6-цилиндров бензинов хибрид с 394 конски сили, а базов е двулитров с 237 к.с. Всичките агрегати са комбинирани с 8-степенен автоматик.

Задвижването е на четирите колела, с бавни предавки и система Terrain Response 2. На разположение е ръчна блокировка на централния диференциал и автоматичен блокаж на задния. Базово машината е с пружини, а опционално се предлага и въздушно окачване.

Новият всъдеход предлага внушителен клирънс от 294 мм, като има ъгъл на така от 38 градуса, на спускане от 40 и рампов от 28. И може да гази в почти метър вода. В помощ на водачите извън пътя е и системата ClearSight Ground View, която с помощта на камери показва околната среда пред капака на автомобила за по-сигурни маневри.

Салонът на новия Defender вече е далеч от понятието „утилитарен” или „спартански”, въпреки версията с двойна предна пасажерска седалка. На разположение на собствениците опционално ще има кожен салон, най-новата мултимедия на JLR, но и различни пакети аксесоари, свързани както с комфорта, така и с офроуда.

Всъщност, фокусът на новия Defender ще бъде именно персонализацията, с над 170 заводски аксесоара и няколко пакета. Така например сетът Explorer предлага шнорхел, експедиционен багажник, захвати за оборудване и защити под купето, а Adventure е оборудван с резервоар за вода и душ, плюс мощен въздушен компресор. Допълнително се предлагат неща като покривна палатка, лебедки, чекмеджета за багаж и т.н.

Пълни детайли за новия модел, както и цени ще станат ясни съвсем скоро. По шоурумовете Defender ще е в началото на следващата година.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:12 1
+ 0
- 0
sffsdf35931
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.