29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ето го новото BMW X4 (галерия и видео)

BMW представи новото поколение на по-малкото SUV-купе в гамата си X4. Макар моделът да дебютира през 2014 година, баварците решиха да прескочат фейслифта и да изкарат изцяло нова генерация на купеобразния кросоувър, който пък е базиран на новото поколение Х3, дебютирало миналата година.

На пръв поглед, второто поколение BMW X4 не изглежда много различно от предшественика си. Веднага на очи се набива, обаче, по-голямата предна решетка и обновените предни светлини. SUV-купето, обаче, е станало по-голямо от преди, с увеличена с 81 мм дължина (до 4 725 мм), по-дълго с 54 мм междуосие (2864 мм) и по-голяма с 37 мм височина (1918 мм). Макар и малко по-голям, кросоувърът е станал по-лек с около 50 кг. Профилът на предходното поколение със скосения покрив и стойката на спортна кола е запазен.

Индивидуалните дизайнерски елементи и специфичните 19-инчови алуминиеви джанти са част от оборудването на вариантите на модела xLine, M Sport X и M Sport. Освен това за новото BMW X4 за пръв път се предлагат и опции на BMW Individual. Дори и базовите варианти ще са сериозно обрудвани, като разполагат с LED светлини.

Интериорът на новото BMW X4 предлага няколко новости, като традиционно за марката залага на качествени материали и солидна доза лукс. Кокпитът е оформен почти изцяло с фокус към водача, с ниско арматурно табло и леко повдигнатата позиция на седене. Оформените по нов начин спортни седалки с подчертани странични бордове и опорите за коленете по страничните части на средната конзола подчертават спортния дух на иначе високопроходимото возило.

Сред акцентите в салона е новата мултимедийна система с 10,25-инчов екран. Благодарение на увеличените размери на кросоувъра и на прдния, и на задния ред седалки е увеличено пространството за краката на пасажерите. Багажникът с обем 525 литра, може да бъде увеличен до 1430, а задната седалка се сгъва в съотношение 40 : 20 : 40. Опционалната функция Cargo позволява индивидуална настройка на наклона на облегалката.

При въвеждането на пазара, респективно кратко време след това, новото BMW X4 ще се предлага с избор между три бензинови и четири дизелови двигателя. На върха на програмата са два BMW M Performance модела: редовият шестцилиндров бензинов двигател на BMW X40i развива максимална мощност от 360 к.с., а дизеловият BMW X4 M40d - също 6-цилиндров редови, предлага 326 к.с. По-надолу са xDrive30d с 265 конски сили, xDrive25d с 231 и xDrive20d със 190 к.с.

Бензиновите опции, освен X40i, включват xDrive30i с 252 к.с. и xDrive20i със 184. Всички посочени до тук двигатели ще са куплирани с 8-степенна автоматична скоростна кутия и задвижване на четирите колела BMW xDrive. Окачването също е обновено, а центърът на тежестта на SUV-купето е намален. Допълнително е разширена и гамата от системи за безопасност и асистиране на водача.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:23 1
+ 0
- 0
sffsdf30841
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.