29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ето го новото поколение Volkswagen Crafter

Volkswagen представи дългоочакваното ново поколение на лекотоварния бестселър Crafter. Моделът е особено знаков за производителя, тъй като за първи път не се разработва в партньорство с Mercedes Benz, а е самостоятелно дело на гиганта от Волфсбург.

Новият Volkswagen Crafter ще се предлага като гама от 4 базови модела, с 3 дължини и 3 височини на купето и шасито. Лекотоварната машина ще се предлага по избор с предно, задно или 4MOTION задвижване на четирите колела, с механична или автоматична трансмисия. Работният модел може да се похвали с коефициент на челно аеродинамично съпротивление 0,33, усъвършенствани дизелови двигатели и широка гама асистиращи водача системи.

Оптималното товарно пространство на новия Crafter предлага максимални удобства. Ванът комбинира обширен товарен капацитет с минимални външни размери. Това прави превозното средство изключително маневрено и все пак стабилно за управление, без значение колко товар носи. По отношение на товарната дължина и обем новият Crafter превъзхожда както двата си предшественика, така и съперниците си.

За пръв път новият Volkswagen Crafter предлага изключително широка гама от деривати дори при версиите с най-висок тонаж. Новият "EA 288Nutz" 2.0 TDI двигател е разработен специално за модела и е достъпен в четири мощности. Клиентите могат да избират между агрегати със 102, 122 и 140 конски сили, или битурбо TDI двигател с мощност от 177 к.с.

Благодарение на електромеханичната кормилна уредба, която се използва за пръв път в този клас, новият VW Crafter се предлага с богата гама от активни асистиращи системи като ESP със система за стабилност на ремарке, ACC (Adaptive Cruise Control), мултиколизионна спирачка, асистент при страничен вятър (допълнително оборудване), асистент за маневриране с ремарке и много други.

Моделът има много предложения и в пасивната безопасност като предни, странични и въздушни възглавници за главата за водача и пътниците и разширена гама от предупредителни системи, които включват камера за обратно виждане, парк-пилот и система за предупреждение при шофиране назад. LED фарове, странични маркиращи светлини и асистент за дългите светлини осигуряват ясна видимост на пътя през нощта.

Новият Crafter е създаден върху изцяло нова концепция за дизайна. При лекотоварните автомобили е важно дизайнът да е „функция” за различни клиентски групи. С тази мисъл новият Crafter е проектиран върху фундаментално нова архитектура едновременно и в екстериора, и в интериора. Разбира се, в духа на марката, по-големият модел силно напомня и на новия Transporter.

Volkswagen Crafter 2016 ще се произвежда в изцяло нов завод на компанията във Вжешня, Полша. Съоръжението е второ за марката в Полша, след заводът в Познан, който работи вече повече от 20 години. Над 3 000 души ще работят в завода във Вжешня, когато съоръжението достигне пълния си капацитет. Още няколко доставчика ще отворят свои фабрики в района, което ще отвори допълнителни работни места.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:13 1
+ 0
- 0
sffsdf14458
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.