28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ford пуска ексклузивната Kuga Vignale в Европа

Ford обяви, че ще пусне луксозната версия Kuga Vignale на пазара в Европа. Това се случва само няколко месеца, след като моделът бе представен официално на автосалона в Женева. Припомняме, че изпълнения Vignale имат и моделите Mondeo, S-MAX и Edge. Подобно на тях, новата Kuga представлява част от усилията на Ford да се издигне до по-високия ценови сегмент.

Изпълнението Vignale ще се различава от останалите версии по по-качествените материали и специалните детайли, които ще са запазена марка само за върховата спецификация. Струва си да се отбележи, че всички коли, носещи обозначението Vignale, са финално сглобени на ръка във Vignale Center, който е локализиран в завода на Ford във Валенсия.

Серийната Kuga Vignale е показана на снимките в перлен металик Vignale Milano Grigio, който е комбиниран с ексклузивна кожена тапицерия в интериора, наречена Cashmere. Нова е и радиаторната решетка, която е специфична за моделите Vignale. Останалите разлики включват лакирани черни повърхности и куп дребни акценти.

Ford ще продава върховата версия на Kuga с два двигателя - 1.5-литров EcoBoost бензинов мотор със 150 или 182 к.с. и с 2.0-литров TDCi турбодизел отново в две версии: 150 и 180 к.с. В зависимост от двигателя, клиентите ще получават 6-скоростна механична или 6-степенна автоматична скоростна кутия, както и задвижване на четирите колела, което разпределя въртящия момент до съотношение 50/50 спрямо двата моста. Скоростта на реакция на системата е 20 милисекунди, твърдят от Ford.

Стандартно Kuga Vignale идва със мултимедийна система SYNC 3, която използва 8-инчов сензорен екран и премиум аудио. Колите ще са оборудвани с всевъзможни асистенти за активна и пасивна безопасност, сред които технология за следене на лентата за движение, система за сигнализиране за наличие на обект в мъртвата точка на огледалата, система за разпознаване на пътните значи и др.

Причината Ford да пуска Kuga Vignale в Европа се крие във факта, че от компанията регистрират сериозен интерес към досегашното най-високо ниво на оборудване на модела, наречено Titanium. Всъщност, повече от 80% от продадените екземпляри от модела в Англия, са с ниво на оборудване Titanium.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:17 1
+ 0
- 0
sffsdf12869
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.