28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

GM-Avtovaz пусна камуфлажна серия на Chevrolet Niva

Предприятието GM-Avtovaz, джоинт венчър между General Motors и АвтоВАЗ, започна производството на лимитирана серия от всъдехода Chevrolet Niva, със специална камуфлажна каросерия. В основата на шарения модел стоят три серийни за джипа цвята, които са комбинирани в подходяща за военни или ловци окраска.

Решението за пускането на камуфлажната серия на джипката е взето на база анкета на производителя, проведена в края на миналата година. тогава, на потенциалните клиенти са били зададени три въпроса: "Харесва ли ви новото цветово решение за Chevrolet Niva?", "Искате ли да си закупите такъв автомобил? и "Готови ли сте да доплатите за подобна разцветка". И очевидно хората са отговорили доста положително, след като версията е вече на пазара.

Камуфлажният екстериор се предлага за нивата на оборудване LE и LE+ на Chevrolet Niva. Цената на най-достъпната версия е около 629 000 рубли (около 13 700 лева), а с екстрите нараства до 672 000. Първите машини от новата серия вече поеха към дилърските центрове в Русия.

Ще ви припомним, че Chevrolet Niva се появи на пазара през 1998 г. в резултат на съвместна дейност на General Motors и компанията - собственик на "Лада" - АвтоВАЗ. Макар и с доста по-съвременен дизайн от Лада Нива, под купето всъдеходът е добрият стар ВАЗ 2121 с неговия 1,7-литров двигател и мощност от 80 конски сили.

През 2003 година бе подготвена версия за износ, с 1,8-литров бензинов двигател Ecotec от Opel и 4х4 система от японската компания AISIN. Проектът бе отлаган многократно и през 2005 г. бе прекратен. През 2009 година, моделът получи лек фейслифт, като промените по дизайна бяха дело на студиото Bertone.

По време на автомобилния салон в Москва през август 2014 година, бе показан концепт Chevrolet Niva, дело на дизайнера от GM Ондрей Коромаз. Прототипът трябваше да ни даде представа какво да очакваме от второто поколение на оф-роудъра, който би трябвало да излезе на пазара тази година. Показаният в Москва всъдеход бе с постоянно 4х4 задвижване с бавни предавки, твърд заден мост и сериозен оф-роуд вид. Очаква се серийната версия да се предлага с 1,8-литров двигател на Peugeot и 5-степенна механична скоростна кутия. А кога точно през годината новото поколение ще види бял свят, все още не се знае.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.