19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Honda представи новите офроудъри CRF450R и CRF450RX (видео)

Honda обяви подробности за две значими нови попълнения в света на състезателния офроуд – напълно променения кросов мотоциклет CRF450R и новия ендуро-състезател CRF450RX.

Еталон за подражание в света на кросовите мотоциклети още от самото си въвеждане през 2002 г., CRF450R бе подложен на сериозни промени за 2017 г. под мотото ‘Absolute Holeshot’ (хоулшот – термин от мотокроса и ендуро-шампионатите, за този, който пръв вземе преднина). Този мотоциклет има репутацията на най-маневрения в сегмента на 450-кубиковите кросови мотоциклети, позволяващ на ездача да оползотвори всяка трошица от мощността по най-добрия начин.

За 2017-а моделна година мотоциклетът бе подложен на пълен редизайн за по-добри показатели и по-богато оборудване.

Характеристиките на CRF450R:
- Двигател, вдъхновен от HRC с 11% увеличена мощност, осигурена от преработената цилиндрова глава, оптимизирано движение на клапаните, по-високата степен на сгъстяване и др.
- По-голям въртящ момент, достъпен в широк обхват на оборотите, особено при по-ниските им стойности, за постигане на 5% по-добро ускорение.
- Нова алуминиева рама от седмо поколение, с по-нисък център на тежестта, по-къса колесна база и по-късо разстояние между шарнирите на окачването - swingarms.
- Състезателна 49-милиметрова предна вилка със стоманена пружина.
- Титанов горивен резервоар, аеродинамични пластмасови детайли и опция за електрически стартер.

Наред с CRF450R, Honda вече може да зарадва феновете на ендурото с почти състезателна машина – новия CRF450RX. Той е със същите двигател и рама като кросовия CRF450R, но с допълнителни промени, фокусирани върху ендуро качествата му:
- Променени настройки на окачването за подобрен контрол.
- Променени настройки на PGM-FI и 8,5-литров горивен резервоар, достатъчен за изминаването на прибл. 65 км.
- Три оптимизирани режима на двигателя, които можем да избираме от ръкохватката с помощта на специален бутон (Honda Engine Mode Select Button).
- 18-инчово задно колело.
- Стандартни стойка „пачи крак“ и електрически стратер.

И двата мотоциклета CRF450R и CRF450RX ще бъдат представени официално на Assen MX GP, което ще се състои от 26-и до 28-и август.

Световният шампион на Honda в MX2 Тим Гайзер в момента води в MX1 с 99 точки в първия си сезон в тази категория.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:12 2
+ 0
- 0
sffsdf14921

Рейтинг :
09.09 2023 в 06:06 1
+ 0
- 0
sffsdf14921
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.