29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Интернет и нови инфоразвлекателни системи в Opel Adam

Компактният Opel Adam се сдоби с нови технологии и нови цветове като оранжев Orange Alert и кафяв Brownian Rhapsody. За първи път, мъникът ще се оборудва и с инфоразвлекателната технология IntelliLink, която вече е носител на множество награди, включваща интеграция за смартфон и Opel OnStar.

Инфоразвлекателната система IntelliLink R4.0 се предлага на цена от 975 лева (препоръчителна цена с ДДС за българския пазар). Първоначално на 13 западноевропейски пазара хардуерът за персоналната свързаност и сервизен асистент Opel OnStar се предлага безплатно за версиите ADAM SLAM и ADAM GLAM. Иначе цената му е 490 евро. Безплатно за първите 12 месеца след регистрацията е и използването на Wi-Fi Hotspot за всички варианти. Tова означава, че сметките на личните телефони няма да бъдат ощетени, защото тези, които свързват смартфоните си към Opel OnStar ще се радват на безплатна навигация. А семейството на ADAM предлага и друга опция: дилърите на Opel предлагат като безплатно решение за смартфони портативно навигационно устройство TomTom Go 40, включващо гнездото FlexDock, което може да бъде интегрирано в ADAM.

IntelliLink R4.0 е със 7-инчов цветен сензорен екран, опции за свързаност чрез USB и Bluetooth за аудио стрийминг и гледане на фотографии, видео и и филми или провеждане на телефонни разговори чрез hands-free модул. Новата система направи своя дебют на тазгодишното автомобилно изложение във Франкфурт в Astra, а сега още по-широкомащабно интегрира света на смартфоните в автомобила с помощта на Apple CarPlay и Android Auto.

Водачите и пътниците просто се нуждаят от устройства от Apple iOS 7.1 (от iPhone 5) и Android 5.0 Lollipop нагоре. Всичко е лесно и бързо: просто свързвате смартфона iPhone или Android към R4.0 IntelliLink чрез USB и инфоразвлекателната технология на Opel незабавно разпознава системите и адаптира интерфейса на смартфона към 7-инчовия сензорен екран. Водачите могат да извършват телефонни обаждания, да изпращат и получават съобщения и да слушат музика чрез управление директно от сензорния екран или чрез гласов контрол чрез Siri. Android Auto е изграден на базата на Google Maps, Google Now и осигурява възможност за разговори в Google, както и комуникация в бързо растящата екосистема от приложения за аудио и съобщения.

Навигационните приложения Apple Maps и Google Maps са лесни за използване: актуализациите се изтеглят директно в телефона от съответния провайдър, така че водачът винаги разполага с най-новите картови данни онлайн. Промяната на размера на картовата секция при Android Auto се прави с просто докосване на екрана. Друго предимство е че базираните на смартфон системи осигуряват информация за трафик условията в реално време заедно със съответните интересни точки (points of interest) – включително пълния адрес, часовете за отваряне и допълнителни подробности. Когато текстовото съобщение от WhatsApp или Skype бъде получено, потребителите на Android могат да разчитат то да бъде изчетено ясно и достатъчно силно, така че водачът да не отделя погледа си от пътя.

Opel предлага и трета навигационна възможност под формата на портативната система TomTom GO 40. Предлагана от дилърите като аксесоар, тя включва карти на 45 европейски държави, 3D екран и избрани интересни места. Освен това, ако е включен телефон, пътната ситуация се изобразява в реално време. TomTom GO 40 предлага и допълнителни полезни функции: той показва кои улици са задръстени и защо – и какво влияние има това върху водачите на ADAM от гледна точка на закъснението, с което трябва да се съобразят. Тъй като системата индикира задръствания още в момента на формирането им, водачите разполагат с достатъчно време да изберат алтернативен маршрут. За да предотврати разсейването на водачите от пътя, 4.3-инчовият цветен сензорен екран може да бъде безопасно прикрепен към арматурното табло чрез установката FlexDock директно в полезрението на водача. Едновременно с това устройството се зарежда.

Opel OnStar позволява стабилно използване на базираните на интернет услуги. Персоналният асистент за свързаност и услуги, разполагащ със специална антена превръща ADAM в 4G/LTE Wi-Fi Hotspot. До седем мобилни устройства могат да бъдат свързани със системата едновременно, дори в чужбина. При това без допълнително заплащане за роуминг.
Opel OnStar предлага пълен пакет услуги, сред които автоматична реакция при катастрофа (Automatic Crash Response), денонощна асистенция на пътя и при кражба, както и автомобилна диагностика. Смартфон приложението myOpel позволява на потребителите на Opel OnStar да поискат помощ, дори когато са извън автомобила, той да бъде отворен или затворен дистанционно или да имат достъп до важни автомобилни данни.



Рейтинг :
09.09 2023 в 09:01 3
+ 0
- 0
sffsdf4975

Рейтинг :
09.09 2023 в 06:32 2
+ 0
- 0
sffsdf4975

Рейтинг :
09.09 2023 в 06:32 1
+ 0
- 0
sffsdf4975
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.