28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Изследване прави на пух и прах навигационните системи в колите

Изследване на J.D. Power&Associates показа смущаващ, но не и толкова изненадващ факт, свързан с навигационните системи на автомобилите. Според него много голяма част от собствениците на нови автомобили или въобще не използват, или опитват за кратко, но след това прекратяват използването на вградените навигационни системи и преминават на приложения на мобилните си телефони.

Проучването е продължило 90 дни и е включило собственици на нови автомобили от различни марки, които след това са попълнили въпросник. Генерално тези хора са били доволни от технологичното оборудване на машините си, но навигационните системи остават в дъното на харесваните функции, а причините са няколко.

Първата е, че водачите намират за много досадно и трудно вкарването на адрес и навигирането през десетки менюта. На всичкото отгоре навигациите са толкова претъпкани с "Точки на интерес", предлагащи всевъзможни дестинации, че реално човек трудно може да стигне до желаното от него място.

Тук ще кажете - ама нали има гласово командване в модерните навигации. Да, има, а това е също един голям проблем. Всеки, който е опитвал да използва каквото и да е устройство с гласови команди, знае много добре, че те трудно и сравнително рядко успяват да разберат какво точно опитваме да им кажем. А навигацията не прави никаква разлика.

На всичкото отгоре от мерки за сигурност (и то съвсем разбираемо) автомобилните навигации се заключват автоматично по време на движение, за да не се разсейва водачът. И ако това е съвсем логично, то фактът, че возещия се до него също не може да борави със системата е откровено дразнещ за мнозина.

Така голяма част от водачите се връщат на стария вариант - качената на телефона навигация. Почти никой обаче не знае за приложения като Android Auto или Apple CarPlay, които бързо и лесно могат да свържат телефона с дисплея и да изведат мобилната навигация в колата.

Иначе отличниците, които в най-голяма степен удовлетворяват изискванията на собствениците си, са BMW - Серии 2 и 4, Hyundai Genesis и Tuscon, Chevrolet Camaro, Kia Forte и Nissan Maxima.

Етикети:J.D. Power


Рейтинг :
09.09 2023 в 06:03 2
+ 0
- 0
sffsdf17342
+ 21
- 0
Страшна изненада - затворена информационна система, с трудно и скъпо обновление, чиято полезност зависи от обновленията, с ограничена и най-често никаква възможност за управление на съдържанието (картите), правена от фирми специализирани в други дейности, не била добра.

Ми няма да е добра.

Как па на една кола не оставиха избор потребителят да си инсталира Гармин, Иго или Гугъл Мапс.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.