29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Как да надхитрим зимата с Nokian Tyres

Екстремните промени в зимния климат са вече добре познати не само в България, но и из цяла Европа. Силните дъждове започват да бъдат все по-чести явления през този сезон, което увеличава количеството на така опасната киша.

През първите месеци от 2018 г., Nokian Tyres, най-северният производител на гуми в света, представи три нови модела гуми, които допълват висококачествената гама зимни гуми - Nokian WR SUV 4, специално създадена за метеорологичните условия в Европа, и скандинавските гуми без шипове Nokian Hakkapeliitta R3 и R3 SUV.

Новите зимни гуми Nokian WR SUV 4 са специално разработени за шофиране на SUV в Централна и Източна Европа, и осигуряват най-добро представяне при сняг, киша и силен дъжд. Без значение дали шофирате по скоростни магистрали, в натоварен градски трафик или по красиви планински пътища, усещането при шофиране е контролирано и предсказуемо на мокра настилка и пътища с неравности. Премиум гумата предоставя изключителна комбинация от отлично представяне на сняг, и много стабилно представяне на мокра и суха настилка, съчетани с висока устойчивост на аквапланинг.

Nokian WR SUV 4 бе отличена със знак за ефективност TÜV SÜD, който е доказателство за отлично качество, удостоверяващо, че тестваните гуми демонстрират по-високи показатели спрямо конкурентните модели, по отношение на качество и представяне. В сравнение с пет премиум конкурентни марки гуми, Nokian WR SUV 4 се справя по-добре по отношение на страничното сцепление на сняг, както и спиране на сняг и лед. Тази премиум зимна гума също така бе класирана като най-добра гума в тестове направени от популярното немско автомобилно списание OffRoad (брой 10/2018), с позитивни коментари за представянето ѝ на сняг и лед. Според списанието сред тестваните автомобилни гуми Nokian WR SUV 4, в размер 235/60 R18, са единствените, които поддържат цялостни добри резултати във всякакви условия. Те демонстрират най-доброто спиране на сняг и най-доброто представяне при ускорение, комбинирано с подобрени свойства за лятно време.

Здравата и издръжлива структура, комбинирана със специално подсилени страници, гарантира, че гумата е стабилна и ще издържи на всички удари и прорези, които може да се получат по време на шофиране. Новата гума Nokian WR SUV 4 се предлага в категории за скорост H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч), а цялостната селекция обхваща 57 продукта, от 16 до 21 инча.

Основни иновации:
• Концепцията Climate Grip – превъзходно представяне на мокри, заснежени и кишави пътища. Насочената шарка на протектора допринася за стабилно усещане при шофиране, предоставя сигурност, висока устойчивост на аквапланинг и ефективен контрол при шофиране в киша. Състояща се от уникална система от ламели, каучукова смес за зимни условия и насочена шарка на протектора, тази иновация овладява всички форми на зимата с лекота и ефективност.
• „Снежните нокти“ (Snow Claws) подсигуряват максимално сцепление на сняг. Те ефективно се захващат за пътната настилка, когато карате в мек сняг или на други меки терени. Освен добавянето на сцепление на сняг, този дизайн подобрява усещането за шофиране при завиване и смяна на пътните ленти.
• Полираните основни канали, придават на гумата стилен вид, но също имат и своята функция. Те ефективно премахват водата и кишата от повърхността на гумата.
• Технологията Aramid Sidewall прави гумата още по-издръжлива. Изключително здравите арамидни влакна в страничната стена на гумата я правят по-издръжлива и сигурна за предизвикателни ситуации на пътя.

Nokian Hakkapeliitta е специално разработен продукт за предизвикателните зимни условия и най-търсен модел в скандинавските държави, Русия и Северна Америка. Въпреки това, новите попълнения без шипове, Nokian Hakkapeliitta R3 SUV и Nokian Hakkapeliitta R3, могат да бъдат перфектния избор за европейските шофьори, които живеят в планински райони с дълги, снежни зими.

Разработени за висококачествени SUV автомобили, гумите Nokian Hakkapeliitta R3 SUV осигуряват мощност и сила. Безкомпромисното зимно сцепление на гумата и лесното управление превръщат пътуването в едно приятно приключение по оживените градски улици или по отдалечените чакълести пътища. Здравата и стабилна структура и технологията Aramid Sidewall ви помагат да достигнете до целта си като предоставят така необходимата издръжливост и защита срещу удари и прорези.

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV е налична в 67 различни размера, от 16 до 21 инча. Повечето размери са отбелязани с XL за възможно най-висока товаримост. Новите Hakkapeliitta R3 SUV са отличен избор за хибридни и електрически автомобили, включително Volvo XC90, BMW X5, MB GLC 350e и Tesla Model X.


Рейтинг :
09.09 2023 в 05:17 1
+ 0
- 0
sffsdf33455
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.