28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Как да съхраните здравето на двигателя и портфейла си във време на постоянна инфлация

Днес всички искаме колективен имунитет срещу коронавирус. Само че ни трябва имунитет и срещу друг вирус - този на инфлацията.

А днес ускореното пазаруване онлайн сякаш отприщва и него и той заразява всички пазари, включително пазара на авточасти и авто консумативи. Тук ще анализираме проблемите в пазара на авто масла.

Какво имаме предвид?

• Изразът „моторът започна да гори масло“ вледенява всеки собственик на автомобил. Често, за да си спестят разходи и да припечелят, некоректни продавачи на авто масла предлагат продукти с компрометирано качество. Те са олекотени откъм важни съставки, но се продават онлайн като качествено моторно масло.

• Разходът покрай некачествено моторно масло придобива все по-зловещо изражение. Особено в паричен аспект. Ако не се усетите овреме, без основен ремонт на двигателя няма да минете. И тогава вече става страшно. Отново заради инфлацията, но този път специално инфлацията в икономиката. Покрай Ковид пандемията централните банки наводниха пазарите с пари. Особено мощен беше стимулът на ФЕД. Централната банка на САЩ се превърна в язовир за ликвидност в опитите си да смекчи икономическите удари на пандемията. И резултатът изглежда вече е налице. Анализатори съобщиха, че индексът на потребителските цени се е увеличил с 0,9% за юни месец на 2021 година. Отчетен е и ръст на самите потребителски цени с 5,4 % спрямо предходната година. Това означава само едно: предстоят времена за справяне с повишаващи се разходи от всякакъв характер.

Така всъщност доброто ориентиране за изгодни оферти за двигателни масла става все по-решаващ фактор за бюджета на всеки един българин. Особено в контекста на две допълнителни обстоятелства:

• Многото ментета на пазара на евтини моторни масла

• Въвеждането на все по-строги еко регулации за автомобилите, предвиждащи даже и обновяване на автопарка в Европа

Очевидно трябва да се подготвим. Част от тази подготовка се състои в...

Ангажиране с добре смазано решение за поддръжката на автомобила

Когато пазарувате моторни масла и филтри онлайн, трябва да откроявате честните оферти.

Особено в София имате богат избор на фирми за авто масла с развити сайтове, които могат да Ви доставят избрания консуматив бързо. Въпросът е на кого да се доверите. Логично е да си напазарувате онлайн пълен комплект масла и филтри за автомобила, за да отметнете ангажимента и, ако е възможно, да си издействате отстъпка.

Но в много случаи твърде изгодната оферта в онлайн магазина за авточасти е капан. Под нея дебне зловещото изчадие на нечестната и потопена в грозна инфлация на ценностите търговия. Ментето.

И ако търсите в Google единствено и упорито най-ниските цени за моторни масла, капанът щраква. Какво да правите, за да се ориентирате? Много специфични фактори трябва да отчитате едновременно при избор на двигателно масло.

Така всъщност вече се оформя базов ориентир за избор:

1. Сериозната компания за автомасла се ангажира истински с надеждната доставка на качествен продукт
2. Тази ангажираност се откроява най-вече с обещанието за качествено решение, аргументирано през солиден бранд и собствен уебсайт.
3. А солидният бранд и специалната марка моторни масла са основа за качествена онлайн комуникацията.
Така отново на преден план излиза искреното ангажиране с интересите на потребителя. Как обаче да го намерите и познаете?

В търсене на надеждната посока към ефективния избор на моторно масло

Както при всичко друго, при изборът на качествено моторно масло онлайн важни са ключовите показатели за професионализъм и коректност.

Да разгледаме някои от основните:

Изразен акцент върху изпитана марка моторно масло: Това го споменахме, но повтаряме, защото е важно. Авторитетната компания акцентира не само на цената на моторните масла, а и на техния произход. Марката е първият знак за доказан произход. На практика надеждни са единствено оригиналните моторни масла за дизел и бензин.

Богат и прегледен онлайн каталог за моторни масла: Това е явен сигнал за грижа за потребителя. В негов интерес е не просто набързо да купи моторно масло онлайн, а да се ориентира за ефективния избор в неговия случай. А прегледният каталог за моторни масла ориентира този избор. Подобни инструменти в сайтовете подобряват изживяването на потребителите и съответно репутацията на онлайн бизнеса.

Прецизиране на критериите за търсене: Важно е онлайн потребителят лесно да стигне до своето решение. То може да е в конкретен вискозитет – например моторно масло 5W30, 5W40 или 10W40. Може и да е в наличие на специфична добавка в маслото. Всички релевантни за избора критерии трябва да бъдат покрити от опциите за търсене в сайта.

Изяснени в сайта условия за онлайн покупка и връщане на моторно масло: Грешки стават. Например ако са ви доставили масло BARDAHL XTC 10W40, а Ви трябва BARDAHL XTC 5W40 или BARDAHL XTS 5W30, трябва бързо да се ориентирате относно опциите за връщане и замяна след извършена онлайн покупка.

Ориентация за ефективни и комплексни решения: Надеждният сайт за авто консумативи служи преди всичко на онлайн потребителя. Това личи по фокуса върху решенията. Вместо само да Ви убеждава колко изгодно ще излезе покупката на евтини моторни масла, той ориентира цялостно потребителя. Например насочва към ефективна комбинация от моторно масло, добавка и маслен филтър. Това най-директно става, чрез компетентно и последователно поддържан фирмен блог, пълен с наистина полезни и специфични материали. Например такива са блог материали на тема „Каква добавка за моторно масло е подходяща за зимата?“

Независимо дали пазарувате авто масла или авточасти онлайн, трябва да се пазите от агресивната инфлация в днешно време.

А най-добрата защита е да се ангажирате с добре смазани и управлявани процеси.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:06 2
+ 0
- 0
sffsdf38609
zuljin
Рейтинг : -12194
21.10 2021 в 18:02 1
+ 0
- 7
Всичкото масло произведено в Европа е менте и не отговаря на описанията от етикета си. Хубави масла от САЩ, Канада и Япония си търсете, внасят се и в Европа, но не и в България официално.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.