18 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Kia Sportage чукна 5 милиона продажби

КИА Моторс регистрира продажбата на 5-милионния компактен SUV и бестселър на марката – Sportage. Представен на световните пазари през 1993 година, а сега в четвъртото си поколение, моделът празнува 5 милионна продажби, точно 25 години след лансирането си.

Последната версия на всъдехода с дебют през 2016 г. е по-популярна от всякога с реализирането на средно 38 000 продажби на месец в световен мащаб през 2017 г.

"Горди сме, че успяхме да достигнем този важен етап от развитието на нашия бестселър и да регистрираме 5-милионната му продажба. Широката популярност на Спортидж в световен мащаб е доказателство за неговите безспорни характеристики, изключително атрактивен дизайн и високо качество", каза Ho Sung Song, изпълнителен вицепрезидент на Отдел международни дейности в КИА Моторс.

„За периода от 1993г. до сега КИА Спортидж се превърна в един от най-търсените компактни SUV модели на международните пазари, а успехът му доведе до разработването и конструирането на поредица кросоувъри в гамата на марката, които очакват своята бъдеща премиера.”

През 2016 и 2017г., Kia Sportage надмина продажбите на представителя в Б-сегмент Рио и се превърна в глобален бестселър на корейците. Убедителните продажби на модела през първите 2 месеца на 2018 г., съответно 36 632 и 32 930 броя, още веднъж затвърждават позицията му на лидер в гамата на южно-корейския авто-производител.

Kia Sportage дебютира през 1991 г. на автосалона в Токио, представяйки “Urban SUV” концепцията на марката за компактен и практичен SUV с он- и оф-роуд характеристики. Моделът постигна изключителен успех с регистрирани 500 000 продажби. След 7-годишен цикъл на производство, продажбите на второ поколение Спортидж възлизат на 1 223 776 броя в международен мащаб.

Трето поколение от модела надхвърли 1 милион продажби по света само за 4 години от лансирането му. Четвърто поколение Спортидж се отличава с прогресивен дизайн, практичност, удобство, комфорт, иновационни технологии и редица системи за сигурност и безопасност.

Kia Sportage е носител на престижни и международно признати награди за дизайн, като ‘iF Design’ и ‘red dot’. Моделът е отличен и с най-висок рейтинг за сигурност от IIHS - независима, неправителствена американска организация с научна и образователна дейност, посветена на пътната безопасност.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:22 1
+ 0
- 0
sffsdf31106
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.