25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Kia показа новото комби Optima в Женева

Три новости от корейците на автомобилното експо

Изцяло новата KIA Optima комби бе представена днес на международното автоизложение. Моделът ще се предлага на европейския пазар от есента тази година, като се очаква и тогава да дойде в България. Наред с новото комби, европейски дебют направиха Optima плъг-ин хибрид седан и хибридния кросоувър Kia Niro, които бяха показани на автомобилното изложение в Чикаго през февруари тази година.

Дизайнът и разработката на Kia Optima, първото Д-сегмент комби на КИА, е вдъхновен от прототипа SPORTSPACE. Предназначен изцяло за Европейския пазар, новият модел съчетава привлекателен екстериорен дизайн и качествения интериор на Оптима седан, с практичността и удобството на комби версията.

Новата Оптима комби е оборудвана с най-новата аудио-визуална система за навигация на KIA (AVN), и ще бъде сред първите модели, които разполагат с Android Auto за Android телефони с 5.0 Lollipop или по-висока версия, Apple CarPlay за iPhone 5 или по-нова (на разположение до края на 2016 г.). И двете системи позволяват използването на смартфони с приложения, гласов контрол и стрийминг на музика.

Kia Optima комби ще се предлага с избор от 1.7-литров турбо дизел и 2.0-литров CVVL бензинов двигател, както и 2.0-литров T-GDI (турбо бензин с директно впръскване) за GT модели.

Kia Optima плъг-ин хибрид, е първото по рода си подобно ековозило на корейците. Моделът ще е на европейските пазари също през есента на тази година. Оптима плъг-ин хибрид се задвижва от 9.8 kWh литиево-полимерна батерия, окомплектована с 50 kW електромотор, което позволява автомобилът да работи изцяло в електрически режим за повече от 54 км при скорост по-висока от 120 км/ч. Усилията на екипите, отговорни за разработката на модела, са насочени към постигане на комбинирани емисии CO2 от едва 37 г/км.

Задвижващата система включва 2.0-литров "Nu" 4-цилиндров GDI двигател, който генерира 156 к.с. и 189 Nm. Двигателят е куплиран с електрически мотор, който позволява на автомобила да работи в режим на зареждане-поддържане, след като батерията се изтощи. Общата мощност е 205 к.с. при 6000 об/мин, в комбинация с електрическата мощност въртящия момент достига 375 Nm.

Демонстриран за първи път в Европа, хибридният SUV KIA Niro използва 1.6-литров GDI бензинов двигател с директно впръскване, литиево-полимерна батерия, 32 kW електромотор и 6-степенна скоростна кутия с двоен съединител. Целта на инженерите на марката е да достигнат ниво на вредни емисии СО2 от 89 г/км. Ниро също ще се появи на пазара тази есен.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:27 1
+ 0
- 0
sffsdf7778
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.